Cauta

Adina Florea le-a întors spatele

Este cel mai frumos gest pe care procurorul Adina Florea, care a condus Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, l-a putut face. S-a retras din cursa pentru șefia instituției, deși câștigase concursul cu nota zece.

Adina Florea s a retras Rămâne cale liberă pentru abuzurile care nu vor întârzia să apară

Adina Florea a înțeles, și cred că nu de acum, că oricât s-ar zbate pentru pentru conducerea SIIJ are orizonturile închise. De șapte ori s-au întâlnit magistrații din Consiliul Superior al Magistrurii pentru a valida numirea ei pe post, și tot de atâtea ori au amânat luarea unei decizii.

Anunț cu o lună înainte

Ba nu era cvorum, ba lipsea Ana Birchall, ministrul Justiției, ba de vreo două ori s-a ajuns la rezultat egal la vot. La care se adaugă și refuzul unor procurori de a discuta încadrarea ei pe postul cuvenit, plus clasica tragere de timp cu MCV care spune că nu ne trebuie Secția pentru anchetarea magistraților. Când procurorii se închină în fața unui raport european ticluit, nu în fața dreptății, lucrurile devin clare. Ca și în cazul lui Dragnea, când Marele Înțelept a apărut la televizor în lunea condamnării și a spus din senin, fără legătură cu nimic, că infractorii trebuie să stea la pușcărie, dând astfel semnalul pentru o decizie cel puțin bizară, la fel și aici. Încă din campanie a avertizat că va rezolva el și cu Secția specială. Și a rezolvat-o după cum i-or fi șoptit mai mult ca sigur consilierii, punând presiune pe Adina Florea.

O plăcuță sudeză altfel

Nu poate fi decât presiune din moment ce prin manevre de toată jena să căuta un pretext prin care să ajungă la „Justițea lui”. Zic așa pentru că, la fel ca și Ceaușescu, pe seama căruia se făceau bancuri că va  scoate litera „x” din alfabet, pentru că nu „esprimă nimic”, și Iohannis va da cu diftongul „ia” de pământ. În hora asta mârșavă a intrat și Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiței, care ținea morțiș să vadă care este opinia procurorilor și judecătorilor cu privire la SIIJ. Cele mai mari Curți de Apel din țară s-au opus desființării, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Chiar și procurori din Parchetele de pe lângă Curțile de Apel au dat votat negativ. În schimb, a intrat în acțiune armata de postaci voluntari sau ai serviciilor, care au umplut internetul cu știri false. A rezultat că 80% dintre magistrații chestionați vor desființarea, deși, în realitate, ei reprezintă doar o treime. Despre cei peste 5.000 de magistrați care au refuzat să intre în jocurile politice Predoiu nu are curaj să deschidă gura, ca să nu încurce socotelile Orbanului și ale Înțeleptului. Gestul Adinei Florea e de apreciat. Dincolo de demnitate și onoare, prin retragerea ei nu face altceva decât să-i lase fără obiectul muncii pe liberali și pe Marele Stăpân al lor. O plăcuță sudeză, dar altfel.

Ultimele stiri

  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • O bătălie sângeroasă ar distrage atenția Rusiei de la Ucraina. Va supraviețui Putin?
  • Dana Budeanu a căzut cu tronc politicienilor de pe Planeta Venus
  • Dinamo joacă în „Misiune Imposibilă”
  • O monedă mai puternică decât orice ban. Frica
  • Revoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!
  • UPDATE. Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei/O persoană a murit
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Exit mobile version