Cauta

A vorbit Basescu. CE?

Dupa zile bune de suspans, presedintele Traian Basescu s-a adresat romanilor fara sa spuna  nimic concret.

Traian Basescu si-a dat seama ca totusi nu este perfect

Dincolo de faptul ca si-a recunoscut micile gafe politice si carentele intr-ale comunicarii, seful statului nu a dat semne ca intentioneaza sa-si schimbe comportamentul sau discursul. Mai mult, Traian Basescu a declarat ca demisia lui nu este o solutie, dar a mentionat ca ia in calcul sa-si testeze priza la public cu ajutorul unui referendum. „Presedintii nu pot sa demisioneze in perioade de criza. (…) Referendumul este o alternativa pe care o pot lua in considerare la un moment dat”, a declarat seful statului, precizand ca intre el si o parte dintre romani s-a creat o ruptura.

A bagat recesiunea la inaintare

Desi a sustinut ca tara este pe drumul cel bun, „la jumatatea lui februarie este posibil sa avem cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, 2,5% din PIB”, Traian Basescu a incercat sa-i sperie pe romani cu recesiunea. „Toate analizele pentru a doua parte a anului 2012 arata ca zona euro va intra in recesiune. Trebuie sa fim pregatiti pentru ca in acel moment nu vom mai putea miza pe sprijinul prietenilor europeni. In acel moment, Romania va trebui sa se descurce cu resursele ei”, a afirmat  presedintele, care le-a cerut romanilor solidaritate, iar politicienilor responsabilitate. „Cand in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie al ministrilor si parlamentarilor”, a mai spus Basescu, avertizandu-i totodata pe politicieni ca, inainte sa vorbeasca de reforma statului, ar trebui sa-si reformeze partidele. In incheiere, presedintele le-a cerut romanilor sa-l considere si pe mai departe un partener de incredere.” In calitate de comandant de nava nu am ratat destinatii, nu o sa ratez nici acum cu Romania”, a conchis Basescu.

Voiculescu vrea sa-l bage in spital pe Basescu

In comparatie cu restul adversarilor politici care se multumesc doar cu demisia lui Traian Basescu, liderul conservator, Dan Voiculescu, il vrea pe acesta la terapie.

Dan Voiculescu il trimite pe seful statului la terapie

Traian Basescu este epuizat politic si intelectual, sustine Dan Voiculescu, care-i recomanda sefului statului repaos la pat, in spital. „Traian Basescu nu va demisiona. Si-a pierdut, deopotriva, ratiunea si onoarea. Nu se mai poate controla. Este epuizat politic si intelectual. Sufera de sindromul dictatorului in agonie. Se lupta cu institutiile fundamentale ale statului, presa libera, «agenturili straine» si fantoma comunismului. Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el insusi. In consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal”, afirma Voiculescu. Mai rezervat in verdicte si diagnostice, liderul PNL, Crin Antonescu, s-a limitat doar la acuzatii de ordin politic. „Nimeni nu propune anarhie si dezordine. Singura persoana care, impreuna cu supusii sai, a dus Romania aproape in anarhie si in situatia sa fie o tara pe care toata presa internationala o prezinta ca fiind intr-o grava criza este actualul presedinte, Traian Basescu”, a sustinut Antonescu.

[poll id=”184″]

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version