Cauta

A murit “Alain Delon al Romaniei”

Alexandru “Andi” Herescu, supranumit “Alain Delon al Romaniei” s-a stins, ieri, din viata la varsta de 69 de ani.

A fost Cotyso in “Dacii”, Ionica in “Mihai Viteazul”, Andrei in “Dragostea incepe vineri” sau hotul de cai Neicu Jinga in “Dincolo de nisipuri”, dar dincolo de personajele enumerate a fost profesorul  de fizica a mii de elevi timp de 40 de ani. Alexandru “Andi” Herescu a plecat dintre noi la cateva zile dupa ce implinise 69 de ani.

Sase ani actor, 40 de ani profesor

La sfarsitul anilor ’60, pe marile ecrane aparea un chip ce avea sa faca ravagii. Ramas in memoria cinefililor datorita scenei sacrificiului din „Dacii”, actorul a devenit in scurt timp rasfatatul platourilor de filmare, al presei, dar si al… admiratoarelor.

Supranumit „Alain Delon al Romaniei“, si-a incheiat cariera de actor dupa numai sase ani, alegand sa-si dedice viata meseriei de profesor. Timp de 40 de ani, i-au trecut prin mana mii de elevi,  cea mai mare parte din acesti ani fiind la Liceul „George Cosbuc”, de unde a si iesit la pensie.

“Nu eram actor, eram doar o figura, o imagine”

Turnarea peliculei „Dacii” a insemnat pentru Alexandru „Andi” Herescu saltul in lumea buna a cinematografiei romanesti, fiind ales de regizorul Sergiu Nicolaescu pentru rolul Cotyso.  Celebra secventa cu moartea fiului lui Decebal l-a transformat pe Andi Herescu dintr-un necunoscut intr-un sex simbol. Succesul fulminant al filmului a facut din Andi Herescu cel mai dorit barbat din Romania. „«Dacii» a rulat cu casa inchisa timp de sase luni. Spre surprinderea mea, am avut o priza incredibila la public. Am fost numit, in ziarul lui Eugen Barbu, «Andi Herescu, Alain Delonul Romaniei!».

Cand mergeam pe strada cu Dinica, cu Amza, cu Septimiu Sever, cu Ilarion Ciobanu, toti spuneau: «Uite-l pe Andi Herescu!» Eu nu eram nimic! Ce eram eu? Nu eram actor, eram doar o figura, o imagine”, marturisea anul trecut, intr-un interviu,  profesorul Herescu.

 

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version