AcasăNews50 de “jupani” locali, vanduti la DNA pe 16 miliarde de euro...

50 de “jupani” locali, vanduti la DNA pe 16 miliarde de euro

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, sarabanda arestarilor s-a mutat deja in curtea administratiei locale. Iar descinderile naucitoare de la Cluj si  Maramures nu sunt decat inceputul.

Liviu Dragnea, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, aşteaptă vizita procurorilor

Marul coruptiei generalizate  era cel mai putred tocmai aici. Iar presedintii de Consilii Judetene, primari si consilieri locali din toata tara si din toate partidele au de ce sa tremure. Pentru ca actuala „doamna de fier” a Europei, cancelarul german Angela Merkel, nu va accepta pe degeaba realocarea celor 16 miliarde de euro, fonduri comunitare pe care Romania nu a fost in stare sa le cheltuie pana acum. Bineinteles, doar daca „furtuna” anticoruptie nu va matura cateva nume grele de pe lista celor peste 50  de „baroni” suspectati de trucarea de licitatii…

Apostu deschide balul

Iar cea mai buna dovada a punerii in practica a acestei strategii este retinerea lui Sorin Apostu. Primarul municipiului Cluj Napoca si, totodata, liderul PDL-istilor locali este acuzat ca ar fi primit, prin intermediul sotiei, mita de 100 000 euro, haine de lux si excursii in Dubai. Alaturi de Apostu, procurorii i-au pus sub invinuire si pe oamenii de afaceri Simion Muresan, turcul Mustafa Bekar si Calin Stoia pentru dare de mita. Mustafa Bekar este asociat, alaturi de alti patru cetateni turci, la Kiat Group Construct, consortiu care a inceput sa castige contracte cu Primaria Cluj-Napoca inca din 2004. Itele anchetei sunt insa atat de incurcate, incat unul dintre magistratii Curtii de Apel Cluj care trebuiau sa judece cererea de arest pentru 29 de zile si-a declinat competenta, pe motiv ca isi da lucrarea de doctorat sub indrumarea avocatului primarului.

Forte proaspete in prima linie

Pana acum, doar DNA –ul a dus greul instrumentarii spectaculoaselor dosare de coruptie. Iar daca se continua in acest ritm,  procurorii lui Daniel Morar vor fi practic „sufocati” de ritmul de lucru. Conform surselor noastre, cea mai temuta institutie din Romania poate primi insa un sprijin consistent din partea altor structuri care sunt pregatite a da iama printre alesii locali. Care ar fi luati ca din oala, informatiile pentru demararea operatiunii fiind cu duiumul.

Dupa Bica si Apostu, procurorii DNA fac perchezitii la deputatul PDL Petru Calian

Primarul din Cluj, Sorin Apostu, arestat pentru 29 de zile

Daca mai vrem banii…

Reteta succesului in incercarea de-a dreptul disperata de a nu pierde fondurile de aproape 16 miliarde euro, ceea ce ar insemna ca nici nu vom mai vedea prea curand alti bani, este cat se poate de simpla. Si eficienta. Stoparea trucarii de licitatii de catre mai-marii administratiei locale, reunita  in Uniunea Nationala a Consiliior Judetene, al carei presedinte este „boss” –ul de la Teleorman, Liviu Dragnea. Despre care se spune ca pana in primavara va ajunge noul cap de afis al furibundei lupte anticoruptie cu ecouri favorabile in marile cancelarii europene. Iar pe lista se vor inscrie rapid si alti presedinti de consilii judetene, cum ar fi Florin Popescu, de la Dambovita, sau Dumitru Beianu, de la Giurgiu.

Primarul clujean ii sifoneaza imaginea lui Boc

Situatie dezastruoasa pentru PDL. Asa a caracterizat secretarul general al partidului, Ioan Oltean, retinerea alesilor locali clujeni, Sorin Apostu si Radu Bica.

Sorin Apostu

“Ne face DNA destule probleme. Oameni ai partidului sunt ridicati, dar noi nu obstructionam, e semn ca justitia e libera”, a mai afirmat Oltean. La randul lui, deputatul PDL Cezar Preda a precizat ca situatia de la Cluj este o grea lovitura pentru partid si pentru premierul Emil Boc. „Bineinteles ca ne afecteaza foarte mult, organizatia PDL Cluj este una dintre organizatiile noastre etalon, este una dintre cele mai puternice si intreg partidul este afectat de asa ceva, cu atat mai mult premierul”, a precizat  Preda. Aflat pe meleaguri straine, in Germania mai exact, presedintele Traian Basescu a tinut si el sa le reaminteasca pedelistilor ca se afla intr-un mare impas. “PDL are numai 30% din voturi si risca sa devina si mai slab din cauza scandalurilor de coruptie”, a afirmat seful statului, explicand astfel de unde vine nevoia de “noi forte politice”.

Inca din luna septembrie , “National” a scris despre mafia de la Cluj  patronata de Emil Boc si  despre firmele de casa care au castigat pe banda rulanta licitatii cu cantec. Printre societatile mentionate de “National” se afla si Kia Group, detinuta de Berka Mustafa, care a fost pus sub invinuire deunazi de procurori, la pachet cu primarul clujean Sorin Apostu.

[poll id=”137″]

author avatar
Catalin Tache
3.043 afisari

7 COMENTARII

  1. Cred ca s-a inceput cu „pdl-sti” din anumite motive. Vor incepe in curand sa ia pestii mari din PSD, PNL, UDMR si atunci nu mai poate comenta nimeni, ca e comanda politica, ca e facatura, etc… Asa le inchide gura si ii slata. Un lucru bun este aici, ca ii mai scutura si le mai arata si pisica la toti. Condamnari nu vor, fi decat la cativa care au luat si ei o eugenie o ciocolata, bataia e in alta parte.

  2. Vreau sa-i vad pe..Dragnea pe Nichita…Mazare…Nicusor Constantinescu…Oprisan…si multi, multi altii

  3. Hoti cu imunitate parlamentara,nu vor sa dea legi drastice impotriva hotiilor de tot felul, cei care sunt prinsi sa le fie confiscata averea si inchisoare 15-20 de ani,sa vedem daca mai are cineva curaj sa faca vreun matrapazlac!

  4. Citez din ziarul Cuvantul Libertatii din data de 21/07/2009 Au concesionat tot ce se putea în Filiaşi……… Pentru această situaţie, sunt vinovate două persoane: primarul Nicolae Stăncioi, în calitatea de principal coordonator de credite şi aghiotantul lui, viceprimarul Paul Tudorică. Cel din urmă un executant desăvârşit, care pentru a-şi păstra funcţia nu comentează în faţa lui Nicolae Stăncioi, dar nu refuză complicitatea atunci când este cazul. Cele două persoane, în complicitate, de data aceasta şi cu consilierii locali, în perioada 2004 – 2008 au concesionat în oraşul Filiaşi cam tot ce se putea. Despre toate conscesiunile din oraşul Filiaşi şi beneficiarii acestora vom scrie într-un număr viitor în cotidianul nostru

    1.Ce parere are DNA despre articolul din Cuvantul Libertatii din data de 21/07/2009 …? 2.De ce Cuvantul Libertatii nu face dezvaluirile complete despre concesiunile din orasul Filiasi…? A intervenit ceva ? Daca da..? Ce …? Asteptam ca DNA sa descopere misterul .

  5. din pacate nu sunt decat rafuieli politice si forma de „cheta”pentru bani de campanie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger