AcasăNewsPrimarul din Cluj, Sorin Apostu, arestat pentru 29 de zile

Primarul din Cluj, Sorin Apostu, arestat pentru 29 de zile

Sorin Apostu

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit, joi noapte, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Magistratii de la Curtea de Apel Cluj au decis ca si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, sa fie arestat pentru 29 de zile.

Sorin Apostu

Primarul Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, a primit, joi noapte, mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, informeaza Mediafax. Avocatul edilului clujean, Gheorghita Mateut, a anuntat ca va ataca sentinta cu recurs. „Masura arestarii s-a luat din trei motive: atat pentru ca exista indicii ca ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului, cat si pentru ca ar urma sa savarseasca si alte fapte de aceeasi natura si ca, de asemenea, ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica”, a declarat Mateut.

Avocatul Mateut a mai declarat ca si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru dare de mita in forma continuata, Mateut precizand ca si avocatul acestuia a declarat imediat recurs, care va fi judecat tot de instanta suprema.

Sorin Apostu este retinut de miercuri, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata, intr-un dosar ce vizeaza licitatii trucate. Potrivit procurorilor, edilul Apostu a primit, in perioada 2009-2011, suma de 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale. Sotia primarului Clujului, Monica Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger