Cauta

„Ofensiva de primavara” a talibanilor a durat 17 ore

Talibanii au initiat duminica atacuri coordonate, care s-au incheiat dupa 17 ore de confruntari, soldandu-se cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de atacatori.

Armata afgana a periat orasul Kabul dupa cuiburile de talibani

Comandouri talibane au lansat trei atacuri simultane, duminica, la Kabul, impotriva Parlamentului si a cartierului ambasadelor.

Baza NATO, atacata de sinucigasi

In timp ce comandourile atacau sediile Parlamentului, ale ONU si ambasadelor, doua atentate sinucigase au vizat cladiri guvernamentale si un aeroport unde se afla o  importanta baza militara a NATO. Asaltul asupra Parlamentului din Kabul a fost respins de fortele de ordine, insa atacatorii, dintre care unii echipati cu veste burdusite cu explozibili, au luat cu asalt un hotel recent construit, Kabul Star Hotel, din apropierea unei baze  americane, a birorurilor Natiunilor Unite si a palatul presedintelui Hamid Karzai. Mai multi parlamentari afgani s-au alaturat fortelor de securitate, in incercarea de a-i respinge pe atacatori.

Doar un inceput

In zona din jurul ambasadei SUA au avut loc mai multe atacuri, insa ambasada a anuntat ca niciun membru al sau nu a fost ranit Dupa-amiaza, talibanii au atacat mai multe obiective din orasul Gardez, in est, atacul soldandu-se cu patru raniti in randul civililor. Talibanii vizau o academie de politie si o universitate. Un elicopter al NATO a deschis focul asupra cladirii in care se adaposteau talibanii. Aceste atacuri coordonate survin in momentul in care talibanii au anuntat ca pun capat armistitiului relativ. Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat ca atacurile reprezinta inceputul ofensivei de primavara.

Ultimele stiri

  • Pompierii, în alertă! Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Exit mobile version