Cauta

„Conspiratia Wolfram”, tunul financiar al becurilor economice

De la 1 septembrie, becurile de mai mult de 40 de wati vor disparea de pe piata, spre fericirea firmelor Philips Electronics, Osram Sylvania, General Electric etc.

Cu becurile economice nu se vor economisi banii pentru medicamentele necesare bolilor generate de emisia de mercur

Becurile de 60 si 75 wati sunt trecute pe lista neagra in Suedia, intreaga Uniune Europeana, SUA, Canada, din cauza ca becurile incandescente contribuie la emisiile de carbon care ameninta omenirea. Sau, pentru ca autoritatilor de la Bruxelles nu le place cuvantul interzis, aceste becuri „nu vor mai fi puse pe piata”. Decizia UE vine fara dezbateri publice, asa cum ar fi democratic. Mai ales ca Federatia Inginerilor Germani a atras atentia ca alternativa becurilor economice poate fi periculoasa pentru organism. In urma testarilor, cercetatorii germani au atras atentia ca becurile economice nu trebuie lasate aprinse pentru perioade lungi de timp si nu trebuie amplasate deasupra sau in imediata apropiere a capului unei persoane, deoarece emana substante toxice, cancerigene.

“Eco-strategia” cu iz financiar

„Eco-strategia” europeana se pliaza perfect pe cea americana, unde firme de renume ca Philips Electronics, Osram Sylvania, General Electric etc au facut un lobby puternic pentru interzicerea becurilor incandescente. Decizia, fiind luata in circuit inchis, da apa la moara teoriei numite „Conspiratia Wolfram”, care spune ca nu e vorba decat de tunuri financiare uriase ale firmelor deja pregatite sa faca fata productiei de serie. „Eco-strategia” nu rezolva problemele de mediu, spun specialistii sceptici. Este nevoie de 12 tone de mercur volatil pentru a fabrica milioane de becuri economice. Acesta nu va putea fi niciodata recuperat, depunandu-se in oase, creier, organe vitale. Vorba lui Thomas Edison, dupa ce a realizat becul incandescent: „Stiu acum o mie de cai cum sa nu construiesc un bec!” Cu astea economice, inca nu se stie!

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version