Cauta

Suleyman Magnificul cucereste Romania

Dupa numai patru episoade, primul serial turcesc difuzat in Romania a ajuns la peste un milion de telespectatori.

Pentru Suleyman Pasa onoarea era mai presus de orice

Povestea unuia dintre cei mai straluciti sultani ai Imperiului Otoman, transpusa in serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, are un succes peste asteptari in randul telespectatorilor romani.

Audientele sunt din ce in ce mai mari

La primul episod, serialul difuzat de Kanal D a avut o audienta de 5.6 puncte, iar la cel de-al patrulea a ajuns la 7.7, depasind toate celelate televiziuni concurente. Serialul se transmite doar luni si marti, intre orele 20.00 si 22.00.

Ce atrage la povestea acestui serial in care domina personalitatea unuia dintre cei mai fascinanti conducatori ai imperiului, care la numai 23 de ani a devenit sultan? Cheia productiei este data de povestile de culise, cele din haremul sultanului, intrigile politice, combinate cu elementele de cultura si civilizatie. Aceste atuuri au fost exploatate si in serialele coreene, difuzate de televiziunea nationala, care la randul lor s-au bucurat de un succes neasteptat.

Regizorul si scenaristii au vrut sa fie cat mai fideli adevarului, iar pentru asta au apelat la istorici. Productia a starnit controverse si proteste puternice in Turcia, in 2008, cand a fost lansat serialului, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat in ipostaza unui om cu vicii si pasiuni si nu ca un erou al istoriei, criticii invocand o prea mare libertate a scenaristilor in interpretarea evenimentelor.

Sultanul, om de onoare

„Suleyman a fost unul dintre sultanii renumiti pentru onoarea lor. In 1538, cand a pornit campania impotriva Moldovei, a zis ca-l calca in picioare, cu calul, pe Petru Rares. Dar Petru a fugit, si dupa 3 ani a mers la Istanbul, sa se impace cu sultanul. Suleyman il primeste si ii spune ca trebuie sa-si tina cuvantul. Il pune pe Rares sub un pod, peste care Pasa trece calare. Odata onorat angajamentul il unge pe Petru Rares domnitor”, ne-a declarat istoricul Dan Falcan.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version