Cauta

Traian Băsescu, atac cu talpa la Kovesi. O face praf din cauza Dosarului Revoluţiei

Traian Basescu

Traian Băsescu, atac cu talpa la Kovesi. O face praf din cauza Dosarului Revoluţiei

Fostul preşedinte al României a vorbit despre Dosarul Revoluţiei, despre care consideră că nu va fi niciodată soluţionat, din cauză că oamenii implicaţi la evenomentele din decembrie 1989 au acum „funcţii prea mari în stat”.

Traian Băsescu afirmă că cei care au tras în populație sunt astăzi cu funcții înalte în Ministerul Apărării Naționale.

Nu vreau să dau vreun pronostic, dacă va fi sau nu rezolvat Dosarul Revoluției, dar ceea ce vreau să zic, pentru știu ce este în acel dosar, este că procurorii au toate datele pentru ca să stabilească vinovății. TOATE DATELE! Au jurnalele de la unitățile militare, au evidența întregii cantități de muniție care s-a tras…dar ceea ce-i împiedică pe procurori să dea soluția îmi este foarte greu să vă spun.

În afară de episodul Laura Codruța Kovesi, care a devenit public, sunt multe alte episoade. În ultima parte a mandatului, disperat de ineficiența clarificării dosarului l-am adus pe Codruț Olaru, adjunct al procurorului general, cu misiunea, rezolvarea Dosarului Revoluției„, a spus Băsescu la postul Realitatea Plus.

Băsescu, despre Kovesi: „A avut două mandate de procuror general și nu a rezolvat lucrurile”

Fostul şef de stat a afirmat că Laura Codruţa Kovesi „a fost făcută șef la DNA și apoi procuror general nu s-a făcut ea”, pentru că nu ar fi fost „vreo lumină a Parchetelor„.

Astăzi am văzut la televior câteva minute cu doamna Kovesi care își făcea un bilanț al gloriei sale, dar a avut două mandate de procuror general și nu a rezolvat lucrurile (în Dosarul Revoluției – n.r.). N-am învinuit-o știind că totul este la Secția Militară, dar vreau să-i transmit un mesaj la bilanțul pe care și l-a făcut: Nu s-a făcut dânsa, a fost făcută procuror general și procuror-șef la DNA! A fost făcută! N-a fost vreo lumină a Parchetelor ca să se facă„, a mai zis Băsescu.

Dosarele ce marchează istoria României

Traian Băsescu afirmă că ţara noastră are „două dosare care-i marchează istoria„. „România are aceste două dosare care îi marchează istoria și așează toată evoluția democrației pe un fundament de nisip, Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei.

Aceste două dosare, nerezolvate, pun la temelia democrației pe care vrem s-o construim, nisip și nu beton. Aceste două dosare trebuie rezolvate, nu pentru că are cineva ambiții, ci pentru că trebuie stabilit punctul din care a plecat democrația din România”, a mai punctat Traian Băsescu pentru sursa amintită.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version