AcasăJUSTIȚIEMotivare devastatoare a instanței, în cazul colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea....

Motivare devastatoare a instanței, în cazul colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea. „Furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”

Traian Băsescu, prin notele informative date la Securitate, a vizat îngrădirea unor drepturi și libertăți fundamentale ale omului, arată judecătorii în motivarea sentinței de colaborator al Securității pentru fostul președinte.

Grupul de Investigații Politice a publicat motivarea, unde judecătorii au demontat punct cu punct apărarea lui Traian Băsescu, care chiar a susținut că a fost constrâns să dea note la Securitate de către Regulamentul disciplinei militare.

„În cazul militarilor, obligaţia de a preţui onoarea şi demnitatea în exerciţiul profesiei nu este doar o obligaţie morală, ci şi una juridică, astfel că ei, precum celelalte categorii profesionale care au o astfel de obligaţie, nu se pot deroba în nici un fel de la răspunderea care le revine în caz de încălcare a valorilor protejate prin instituirea obligaţiei, care reprezintă fundamentul esenţial al statutului lor. Nu este rolul aceste instanţe să definească onoarea şi demnitatea, dar, indiferent de definţia adoptată, esenţial este că a acţiona cu onoare şi demnitate presupune (şi a presupus şi în perioada de referinţă) o conduită întemeiată pe principiile moralităţii şi a regulilor sociale unanim acceptate”, se arată în motivarea instanței.

Magistrații au constatat faptul că notele informative semnate „Petrov” au denunțat „ activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”. Judecătorii rețin și faptul că Traian Băsescu nu doar a relatat fapte, ci a oferit și o interpretare a acestora, știind foarte bine care va fi efectul.

„Prin furnizarea acestor informaţii, Băsescu a conştientizat că asupra persoanelor la care s-a referit în relatările sale se pot lua măsuri de urmărire şi verificare, cu încălcarea dreptului la viață privată şi a dreptului la liberă circulaţie şi, prin urmare, a vizat această consecinţă.”, afirmă Grupul de Investigații Politice.

author avatar
Andrei Coman
1.075 afisari

8 COMENTARII

  1. Ha ha ha,lasa ba ca nu e rau,eu sunt europarlamentar,Elena va avea succesuri dupa ce prostii dela Constanta o vor vota ca deputata,viata mege inainte. Pai pe mine nu m-au votat tot prostii de romani ? Ha ha ha, si daca mai candidez,ma vor vota iarasi. Facem pariu pe o sticla de JB ?

  2. Auzi Petrov cat rau ati facut.
    Dupa fapta drept rasplata.
    Acum te duci acolo unde va place voua securitatii.
    La beciul domnesc.

  3. O sa ramana crucita in X sa nu traga curent la crapaturi si Luluta la Uie care o sa afle cu insatisfactie ca so strecurat un turnator in for prin corupere si terorism.
    Pica rau de ziua Romanie Petrov, rau rau di tăt, vomitos.

  4. Basescu sta in str. Gogol..Scriitor a carui piesa de teatru REVIZORUL s-a tot jucat si pe la noi..Unul din regizori a fost Vladimir PETROV care a dat viata piesei in anul in care s-a nascut Basescu…PREDESTINARE? Dar casa din Gogol nicidecum…cerc inchis poate!

  5. Greu tribut a plătit neamul pentru lipsa de discernamînt, promovind lichele deșii bubele erau vizibile din timpul perioadei FSN-iște. Ministrul Transporturilor, aripa Roman a FSN, întrat drept cal troian în incinta Convenției Democrate carea subminat guvernarea democratică 97-2000. Dar tot răul putea fii limitat în 2004 dacă nu devenea, nu era acceptat ca lider al opoziției democratice, de unde precum un Trump azi nu se sinchisea a-și da pe față nimicnicia. Ce pierdere de timp. Un deceniu de trenări maligne. Cum s-ar putea deșteapta românii în recunoașterea valorilor?

  6. Uneori, foarte rar, intru pe Facebook, acesta fiind una din rețelele de socializare pe care nu o agreez, dar nici pt. celelalte nu am o pasiune. Nu sunt născut ieri și am văzut și auzit multe până am albit așa cum sunt acum. Mă întristeaza să văd câtă naivitate există încă în mintea acestui popor (cel puțin al celor mulți care comentează pe aceste saituri). Mă gândeam cum de este posibil că după atâta amar de vreme să nu-și des lumea seamă că ‘Dumnezeu a presărat in mod egal cu bandiți, hoți și mincinoși, în mod egal în toate partidele.’ ( l-am citat pe Dinescu). Încă mai credeți în oameni buni și oameni răi, intr-un partid sau altul ? Treziți-va !! TOȚI urmăresc interesele lor și nimic altceva. Voi ce aveți de câștigat ?? E ca la nunta de câini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger