AcasăJUSTIȚIEElena Udrea, din nou în fața instanței. Ce noi probleme cu legea...

Elena Udrea, din nou în fața instanței. Ce noi probleme cu legea are fostul ministru preferat al lui Băsescu

Elena UdreaElena Udrea, din nou în fața instanței. Fosta ministră nu a scăpat de acuzații / foto: Mediafax

Elena Udrea este chemată din nou de magistrații Curții de Apel București pentru a da socoteală de faptele de corupție, potrivit stiripesurse.ro. Fosta ministră a Turismului este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Curtea de Apel București a reluat în luna mai a acestui an judecata în dosarul de mare corupție în care sunt judecate Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, și Elena Udrea, legat de modul de finanțare a campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA

În iulie 2017, cele două au fost trimise în judecată de DNA, împreună cu jurnalistul Dan Andronic. Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, care era candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie, scrie Agerpres.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, arată DNA.

A scăpat de condamnarea în dosarul „Gala Bute”

Udrea a primit o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”, însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanţa supremă.

author avatar
Andreea Vlad
1.265 afisari

3 COMENTARII

  1. Dictonul spune
    Nuti beleste mereu putzi.
    Iata dupa ani si ani se intoarce.
    Petrov muci insangerat in famiglie Ioana alt handicapat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger