Cauta

Dragos Săvulescu a mai câştigat o bătălie cu Justiţia română! Cum i-a lăsat pe procurori cu ochii în soare

dragos savulescu

Dragos Săvulescu a mai câştigat o bătălie cu Justiţia română! Cum i-a lăsat pe procurori cu ochii în soare

Dragoş Săvulescu nu poate fi adus în România. Cel puţin, nu deocamdată! Curtea de Apel din Syros a blocat cererea de extrădare ce îl viza pe omul de afaceri.

Instanţa i-a dat credit lui Savulescu, fiind de acord că România nu are puterea de a forţa extrădarea sa din Grecia şi a dispus încetarea imediată a unui mandat de arestare al României

Nici italienii nu-l extrădează

Săvulescu a fost arestat pe insula Mykonos pe 9 august, în urma unui mandat de arestare emis de Interpol.

Curtea de Apel din Napoli, Italia, unde este rezident Savulescu, a respins anterior cererea de extrădare către România, în timp ce recunoaşte în mod legal cazul din Italia şi a aplicat o amnistie a sentinţei, conform legislaţiei italiene.

Condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare, în 2019, Dragoș Săvulescu s-a refugiat în Italia, de unde nu putea fi extrădat, dar a ales să plece din „Cizmă” cu destinația Mykonos.

Săvulescu spune că trăieşte un coşmar

Dragoș Săvulescu a tunat după ce nu a putut fi extrădat în România și este gata să făcă multe dezvăluiri după ce va reveni la Milano.

Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată ca autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menținerea unui mandat de arestare în situația în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Sunt recunoscător instanței din Grecia pentru corecta aplicare a legii și multumesc avocatului meu – domnul Michalis Dimitrakopoulos pentru calitatea excepțională a muncii sale.

Revenit acasă la Milano, sunt hotărât să expun public marele abuz facut în cazul meu ca și în multe alte cazuri din România”, a transmis fostul acționar al lui Dinamo.

A primit 5 ani şi 6 luni de închisoare

Dragoș Săvulescu a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, în 2019, pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive.

Ultimele stiri

  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • Exit mobile version