AcasăJUSTIȚIEDNA, ce lovitură! Procurorii anticorupție au prins ciobanii infractori. Caz „uluitor” rezolvat...

DNA, ce lovitură! Procurorii anticorupție au prins ciobanii infractori. Caz „uluitor” rezolvat de oamenii lui Kovesi

ciobaniMai mulţi bani pentru fermieri. Sumele s-ar putea chiar DUBLA. Iată crescătorii avantajaţi!

Procurorii DNA de la Timișoara au prins, recent, peste 10 persoane, în special crescători de animale, pentru fapte de corupție. Aceștia sunt acuzați de fraudarea bugetului UE din sectorul zootehnic.

Ciobanii ar fi falsificat certificate pentru animale de rasă pe care nu le dețineau în exploatație -în special berbeci – și pentru care APIA achită subvenții mai mari.

Au intrat în vizorul procurorilor anticorpuție ciobani, medici veterinari dar și ingineri zootehniști. Aceștia au încercat punerea în funcțiune a unui mecanism fraudulos de decontare a unor cheltuieli inexistente pentru niște rase de berbeci, care nu s-ar fi aflat de fapt în posesia lor.

14 crescători de ovine, în gheara DNA

Dar planul lor ar fi fost distrus încă din faza sa incipientă, după intervenția promptă a DNA, potrivit unui comunicat al instituției.

12 persoane sunt judecate acum pentru faptele lor, marea majoritatea în faza de tentativă.
Aceștia ar fi putut prejudicia bugetul Uniunii Europeană cu aproape 160.000 de euro, dacă nu ar fi fost descoperiți, precizează DNA.

După ce cei 12 inculpați au fost trimiși în judecată, înainte de Sărbători, alte două persoane vizate în dosar, doi crescători de ovine, au recunoscut totul în fața anchetatorilor și au obținut posibilitatea de a încheia acorduri de recunoaștere a vinovăției.

author avatar
Andreea Vlad
1.093 afisari

4 COMENTARII

  1. dna este o institutie parazitara care mananca o groaza de bani degeaba . ii face scapati pe hoti cu dosare facute prost intentionat , sau la comanda politica pentru eliminarea adversarilor .

  2. @ Dacă îl considerați pe Gheorghe Becali un luptător împotriva rasismului și aparheidului în sport, prin îndemnul pe care l-a făcut jucătorilor de la FCSB de a nu se vaccina și luptă în mod inegal cu jucătorii de la alte echipe vaccinați cu vaccinuri energetice , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger