AcasăNewsDirector general adjunct al APIA, reținut de procurori. Ce acuzație îi aduce...

Director general adjunct al APIA, reținut de procurori. Ce acuzație îi aduce DNA-ul

Director general adjunct al APIA, reținut de procurori. Ce acuzație îi aduce DNA-ul

O informație venită, miercuri, de la DNA vizează o reținere dispusă în cazul unui director din cadrul Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Mai exact, s-a anunțat că procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 decembrie, a lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, director general adjunct al APIA. DNA-ul în acuză de luare de mită.

Procurorii susțin, între altele, că acesta ar fi pretins suma de 2.000 de euro, de la o persoană, în vederea angajării fiicei acesteia în cadrul structurii centrale a APIA, din câte reiese dintr-un comunicat al DNA-ului.

În cursul zilei de miercuri, 22 decembrie, Dumitrașcu urmează să fie prezentat instanței, mai precis Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a mai anunțat DNA.

Iată ce se mai precizează în comunicatul DNA:

„În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului.

Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

253 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger