Cauta

Dezvăluiri cutremurătoare despre despre Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat de la 2 Mai: ”Dădea bani cu camătă și, după, le lua apartamentele oamenilor!”

Cine este Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat de la 2 Mai? O judecătoare dezvăluie într-o lungă postare pe Facebook, că în urmă cu 20 de ani, Mihai Pascu „avea zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă” și vine cu acuzații grave.

Mihaela Lămâița Ciocea, fostă judecătoare la Curtea de Apel București povestește că pe vremea când activa la Judecătoria Sectorul 3, în perioada anilor 2000, Mihail Pascu, tatăl șoferului drogat, Vlad Pascu, era prezent frecvent în ședințele instanței.

Ar fi dat bani cu camătă, apoi le lua apartamentele

Mihaela Ciocea a notat că tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu, a dat bani cu camătă în anii 2000 și ar fi luat atunci apartamentele mai multor oameni naivi.

”Începând cu anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul.

Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a precizat judecătoarea. Așadar, acuzații extrem de dure care știrbesc și mai mult încrederea populației în autorități.

Au speculat Codul Civil

Familia Pascu ar fi profitat în acel moment de faptul că românii nu prea cunoșteau regulile Codului Civil cu privire la împrumuturi, astfel că s-au îmbogățit de pe urma acestor oameni.

”Vă reamintesc și faptul că românii nu cunoșteau regulile Codului Civil referitoare la împrumuturi, contractele de împrumut private fiind căzute în desuetudine în toată perioada comunistă. Îmi amintesc că am soluționat totuși în favoarea împrumutatilor un caz sau două.

Unul dintre împrumutați, un intelectual târât în judecată, îmi spunea: “Dna președintă, devenisem atât de buni prieteni, că mă jenam să-i cer chitanțe”, a scris Mihaela Ciocea.

Acuzaţii grave şi la adresa DIICOT

Judecătoarea a adăugat că Mihai Pascu era nelipsit din instanță, deși avea mulți avocați.

“Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc.

În aceste condiții, credeți ca a avut vreo reținere să plătească la DIICOT sau să recurgă la traficul de influență, pentru ca aceasta structură să renunțe la urmărirea penală a fiului său?

Cine își mai amintește că înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și la începutul anilor 2000 un fenomen de masă, căruia i-au căzut victime sute de mii de oameni?”, a menționat femeia.

Mihaela Ciocea a fost exclusă din Magistratură în 2022, iar în 2014 judecătoarea intra în greva foamei în fața Curții de Apel București, în timp ce în 2019 a protestat față de ”poliția politică” din interiorul sistemului.

Ultimele stiri

  • Aleksandr Lukaşenko, şah-mat liderilor europeni. Decretul pe care l-a semnat schimbă paradigma pe front
  • „Mascaţii” au intrat peste cămătarii din Bucureşti. Au dat bani împrumut cu dobânzi cuprinse între 20% și 100%
  • Primarii USR și-au crescut propriile salarii, în detrimentul proiectelor pentru cetățeni
  • Avertizare meteo de ultimă oră! Capitala, sub COD GALBEN de averse, vânt și grindină!
  • Jucătoarea de tenis care are mai mulți bani decât Nadal și Federer la un loc
  • S-a fâsâit și Green Deal. Statele bogate au bătut recordurile la achiziții de mașini poluante
  • Mbappe dă în judecată PSG! Proces cu o miză de 80 milioane euro!
  • Se clatină sistemul: tinerii europeni aleg extrema dreaptă
  • Sancțiunile impuse Rusiei nu au niciun impact în afara Occidentului
  • O lecție din lumea spionajului
  • Exit mobile version