AcasăJUSTIȚIEAutorităţile trăiesc un mare ŞOC: primul dosar penal pe numele lor, din...

Autorităţile trăiesc un mare ŞOC: primul dosar penal pe numele lor, din cauza medicilor care mor în spitale

coronavirusAutorităţile trăiesc un mare ŞOC: primul dosar penal pe numele lor, din cauza medicilor care mor în spitale

Situaţia din spitalele din România, cauzată de pandemia COVID-19, atinge cote alarmante. Din păcate, medicii din prima linie mor, iar autorităţile sunt trase acum la răspundere.

Familia unui medic ucis de COVID va depune prima plângere penală împotriva autorităţilor. Vizaţi sunt ministrul Sănătăţii şi unitatea medicală unde femeia a lucrat. Este vorba despre şefa UPU a Spitalului din Feteşti, Mioara Neagu, care s-a infectat cu coronavirus de la locul de muncă şi, ulterior, a fost tratată de medicii de acolo, anunţă postul Antena 3.

Doctoriţa Mioara Neagu, medic de medicină de urgenţă şi coordonator Primiri Urgenţe la Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti, a murit de COVID, la Spitalul Colentina din Bucureşti.

Cine sunt cei traşi la răspundere?

Familia doctoriţei vrea să depună plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Feteşti împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru neacordarea sprijinului necesar spitalului din Feteşti în lupta COVID-19, dar şi împotriva spitalului, pentru că femeia s-a infectat la locul de muncă. O plângere va fi depusă şi pe numele medicilor care au tratat-o pe doctoriţă când a fost infectată cu coronavirus.

Familia medicului decedat acuză că s-a încercat muşamalizarea cazului. Se pare că doctoriţa resprectivă ar fi fost ţinută nouă zile în acea unitate, până când starea ei a devenit gravă şi au hotărât să o transfere la un spital COVID, dar a fost prea târziu. Femeia murit la 48 de ani.

Ce au scris în certificatul de deces?

Familia medicului mort acuză şi malpraxis, şi faptul că ea s-a îmbolnăvit la locul de muncă, lucru ce ar însemna despăgubiri. Rudele mai sunt deranjate de faptul că în certificatul de deces au fost trecute la comorbidităţi obezitate, lucru ce nu s-a confirmat complet în totalitate, mai susţine familia, conform aceleiaşi surse.

author avatar
Andrei Ștefan
485 afisari

3 COMENTARII

  1. Asa trebuie procedat!!!
    Suntem amenintati, ni se pune pumnul in gura ca sa nu se afle proportia dezastrului, platim cu viata noastra si a semenilor nostri, incompetenta si nesimtirea autoritatilor(de la presedinte, premier, ministri, sefi de spitale numiti pe criterii clientelare de politrucii care nu conduc, etc.!)!
    Chiar ei, sefii spitalelor(aia dobitoci care au obtinut functia prin apartenenta la un partid politic) sunt cei care nu respecta regulile si habar nu au sa conduca spitalele in aceste vremuri complicate, ei si ceilalti decidenti sunt cei care trebuie sa plateasca!!!

  2. Aveti mare dreptate Doamna. Dar daca-l ascultati pe busteanul din varful dealului,care la inceputul anului,” pregatea Tara ” bagatelizand pericolul,el este f.multumit de felul cum guvenul meu „gestioneaza criza,s-au lut toate masurile necesare pt.protejarea cadrelor medicale,avem programe esentiale pt. combaterea pandemiei „,si tot asa. Dragi romani spalati-va pe maini,ca noi ne-am spalat de mult, ca Pilat.Acum ne ocupam de alegeri,sa insfacam toata putterea. In rest sa fiti sanatosi,pt.ca e ca la razboi,se ” mai si moare „. Dupa cum zicea o minte scaparatoare de-l lui Orban.

  3. Nu stiu altii cum sunt sau in ce mai cred, dar cred ca Patriarhul Daniel nu a spus degeaba ca de la Sfantul Dimitrie o sa li se traga…8 noiembrie o sa fie mare loterie…de la Sfantul Dimitrie!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger