AcasăCORONAVIRUSVești îngrijorătoare, în ziua cu peste 6.500 de cazuri noi de coronavirus:...

Vești îngrijorătoare, în ziua cu peste 6.500 de cazuri noi de coronavirus: ”Internăm foarte mulți oameni cu forme severe”

Vești îngrijorătoare, în ziua cu peste 6.500 de cazuri noi de coronavirus: ”Internăm foarte mulți oameni cu forme severe” (foto: Facebook)

Managerul unui spital care tratează pacienți COVID aduce în discuție o situație îngrijorătoare, îndeosebi în contextul unei noi zile cu peste 6.000 de cazuri noi raportate la nivel național.

Beatrice Mahler, de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a pus accent pe numărul tot mai mare de cazuri de cazuri grave ajunse în grija specialiștilor. ”Suntem pe o ascensiune destul de rapidă a numărului de cazuri, pentru că săptămâna aceasta creșterea este mult mai rapidă decât în ultimele două luni. Numărul de decese crește alarmant, iar acest lucru se resimte și la noi la institut, unde internăm foarte mulți oameni care au forme severe. Cam 70% dintre ei sunt cu forme grave, față de 50% cât înregistrat în urmă cu doar o săptămână”, a precizat medicul, citat de realitatea.net.

Cifrele oficiale prezentate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) indică faptul că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Datele actualizate arată că până pe 30 octombrie la nivel național au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19, iar 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați. ”În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI”, mai anunță oficialii GCS. Tot vineri au fost raportate 103 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

231 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ S-a observat și dacă umiditatea și răcirea vremii contribuie la transmiterea virusului și înmulțirea cazurilor cu forme severe de COVID, îndeosebi la bolnavi cu afecțiuni cronice ale aparatului respirator, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger