Cauta

Ziaristii liberi sunt pe strada

Un ziarist foarte bun, de la ProSport si Sport.ro, si foarte critic, la adresa Stelei, a fost suspendat pentru ca asa a vrut Gigi Becali. Concurentii de la „Gazeta Sporturilor” si de la GSP TV au rostogolit stirea iute si la greu. Cum „eu nu fac jocurile nimanui, fac jocurile mele cinstite” — citat din Dumitru Dragomir — voi dezamagi ambele parti. Ne aflam in saptamana fotbalistica (in cazul asta se introduce, pe drept sau nu, sintagma „de interes national”) a Stelei.

Din 1986, Romania a devenit un popor de stelisti, acest popor crescand de la an la an. Pro TV va transmite meciul. Lumea discuta despre Gigi si despre ziaristul Stucan, dar uita de interesele postului. Cei care conduc televizia aveau de ales intre cifre (rating, reclama, incasari, plata salariilor) si un ziarist. Puneti-va in situatia sefilor de acolo, dar fiti sinceri, nu va dati eroi! Daca ar fi Gigi in locul lor, ar fi simplu. Ar chema agitatorul la palat. La Steaua, asta-i meseria Ioanei Tufar de Galati, despaducheata la Bucuresti. Sa nu va inchipuiti ca-l compar pe Stucan, un baiat inteligent, cu Memelusul IQ24. Gigi l-ar lua din scurt pe maimutoi, asa cum s-a intamplat de atatea ori. „Ba, ia stai tu mai tirat cateva zile, ca-mi strici combinatiile!”.

PRO TV a inteles care sunt adevaratele mize si le-a protejat. Nu exista ziarist liber. Ala care e liber n-a fost niciodata periculos. Cat timp ziaristii vor intretine iluzia ca sunt independenti, lumea va detesta presa. Si e normal. Nu-i poti iubi pe ipocriti. Daca eu as avea un ziar si s-ar apuca un Vasilica deontologu’ sa-mi injure un partener de afaceri sau un prieten, pentru ca asa l-ar manca pe Vasilica deontologia in fund sau in fund deontologia, chestiune de topica, reactia mea ar fi una de mare, mare, mare bun simt: „mars, ma, si fii liber pe strada!”.

P.S. La cateva ore dupa ce am scris acest articol, am auzit ca n-ar fi fost vorba despre un parteneriat Becali-PRO TV, ci despre o cardasie intre Meme Stoica si sefuletii slinosi din redactie. Daca e asa, sa va fie rusine, slugilor! Si nu sunteti orice slugi, ci slugile unei slugi numite Meme!

Ultimele stiri

  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Exit mobile version