Cauta

Viorel Lis, rusinea bucurestenilor (ma includ) care l-au votat

In ultimii ani,  Viorel Lis venea la emisiuni pe post de urs impaiat si tavalit prin noroaiele propriei decaderi. Un neam prost batran spunea bancuri porcoase, iar moderatorii zambeau.

Nu ii amuzau poantele. Radeau de matahala decrepita, pe care o plateau cu cateva sute de lei ca sa vina la tocsou, iar licheaua libidinoasa spargea banii la pacanele. Ce scriu aici nu-i un pamflet. E un regret pus in pagina, un apel la memoria noastra. Eu si multi dintre dumneavoastra l-am votat pe Lis. Daca ar fi fost ascuns pe la mijlocul unei liste electorale, cum se intampla cu parlamentarii sau consilierii municipali, am fi avut o scuza, am fi pretextat ca ne-a pacalit un partid. Primarul e a doua persoana, dupa presedinte, care ne da o intalnire directa. El — cu nume si prenume intr-un patrat de hartie, noi — cu stampila. Astazi, Lis e bolnav, sarac si nedemn. Dar noi suntem demni? Multi ziaristi sustin ca Lis a facut si lucruri bune. Asa e. Le-a dat lor case. Nu ii condamn. Multi chiar intruneau conditiile. Dar stiu si cazuri de ziariste frumoase, carora Lis le spunea „mergi cu mine la Paris sau la Roma! Dupa ce decoleaza avionul, iti semnez aprobarea”. Atat l-a dus pe el capul. Avea anvergura unui satir de mahala, pe care noi l-am ales sa salveze Capitala. In loc sa fie ctitor, bagabontul, ca a ramas un bagabont, santaja pentru o bucatica paroasa sau epilata de fericire. Dupa 2000, l-am vazut la niste lansari de vrajeala cu mac. Gazdele il infigeau la cate o masa din fundul crasmei, alaturi de curvulite si cantaciosi afoni. Cu totii se simteau respectati. Ei se credeau artisti,  el isi inchipuia ca traieste.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version