Cauta

Vaccinul era bun. România, Ungaria și Polonia sunt rele

„Vă rog” și „vă mulțumesc” au dispărut din vocabularul de azi – analfabeților digitalizați li se pare că „vă rog” și „vă mulțumesc” sunt formule de umilință, nicidecum de politețe – dar eu vă rog să țineți minte trei substantive proprii. Kovesi, Ursula, Big Pharma. Instituția europeană condusă de doamna Kovesi anchetează, în cazul vaccinurilor anti-covid, Big Pharma și pe Ursula. Cred că vor fi găsiți și vinovații. Alte trei substantive proprii, devenite substantive comune în U.E. Acestea sunt România, Ungaria și Polonia, care au cumpărat (așa au vrut ele, desigur) mai multe vaccinuri decât era necesar și acum refuză să le plătească. România, Ungaria și Polonia, să vă fie rușine! De ce n-ați făcut vaccinarea obligatorie?

Prima vaccinare obligatorie au făcut-o comuniștii ăia vechi. Trotinetarii parțial eclozați și neomarxiști mai au de învățat. „Prin metode polițienești erau depistați și internați cei cu TBC sau boli venerice, vaccinați copiii și supravegheați nou-născuții, iar cheltuielile pentru sănătate au avut o pondere redusă din PIB-ul României pe toată durata regimului (4,1% în 1950, respectiv 3,6% în 1989). A scăzut însă mai mult decât semnificativ mortalitatea infantilă, iar speranța de viață – care, în 1930, a fost în România de 41,2 ani la bărbați, respectiv 41,6 ani la femei – în 1960 se situa la 63,6 ani la bărbați, respectiv 67,1 ani la femei.” Am citat din cartea „Prințesele Roșii – Femei și bărbați, părinți și copii în ideologia și cotidianul comunist”, de Lavinia Betea.

În primul rând, vaccinurile alea erau testate. Nu se mergea pe propaganda gen „Vaccinați-vă, oameni buni!” și „Science will win”. Nu știu dacă odangiii comuniști au cântat vaccinarea, dar dacă au făcut-o, sunt sigur că poeții au fost mai talentați decât Dan Barna, autorul capodoperei „vaccinarea nu se scrie/ pe o foaie de hârtie,/ ci pe-o inimă curată,/ s-ajungă la sănătate.” Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă însăilarea asta ar fi aparținut Vioricăi Dăncilă? O măcelăreau canibalii trotinetiști din partidul Fred și Barna. Domnul Dan Barna e mai incult decât un ștergar dintr-o bucătărie de chirpici – „bărbățelului să-i faci/ pască, drob și cozonaci” – dar a fost câștigător al alegerilor din Noua Zeelandă.

În al doilea rând, mai dați-i încolo și pe comuniștii ăia vechi! Nu vaccinul era problema, ci vaccinarea. Ne vaccinau la școală, pe toți 35 din clasă, cu aceeași seringă. Totul depindea de dispoziția asistentei medicale. Dacă era în formă bună, o mai fierbea după ce înțepa șapte-opt bucăți.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version