Cauta

Școala și propaganda

1. Librăriile au încasări foarte mici, dar părinții dau pe meditații mai mulți bani decât pe vremea lui Ceaușescu. Aici e fractura societății noastre, cam despre asta e vorba cu greva profesorilor. „De ce îți meditezi copilul la șapte materii?” „Ca să îl țin departe de tabletă și telefon.” Profesorii au făcut grevă la sfârșitul anului, când se încheie mediile, când sunt examene de admitere la liceu, când vine bacalaureatul. De ce nu au protestat tumultuos în octombrie sau în ianuarie, când nu e nicio apăsare sau miză? Oricum, multe dintre cererile lor vor fi acceptate. Mi-am dat seama încă de joi, când am văzut că nu se vor ține cursuri săptămâna asta. Dacă guvernul nu avea de gând să cedeze, liderii sindicali ar fi dat înapoi, pentru că asta-i menirea unui lider sindical – să înjure puterea, să o dea la pace cu guvernanții și să se îmbogățească. 

2. Eu aș dubla salariile profesorilor. Cu o condiție: să fie reevaluati. Sunt convins că 60 la sută dintre ei ar pica testele. Și în felul ăsta, pe bani buni, ar fi atrași oameni pregățiți în învățământ. Foarte mulți profesori de azi sunt ca activiștii de pe vremuri, dar nu laudă realizările tovarășei Elena Ceaușescu, ci ecologeala și bărbatul pe tocuri.

3. USR a propus PSD să rezolve împreună în Parlament problema profesorilor. Exact ăsta e motivul pentru care PSD este detestabil. PSD e ca Rusia. Nu crezi în PSD nici când are dreptate. De ce să-ți pui la poza de profil steagul Ucrainei? Nu e mai simplu să spui că îi urăști pe ruși? În Uniunea Sovietică se bat două țări fundamental ostile României și România e obligată să țină cu una dintre ele. Revenind la PSD, e un partid pe care nu l-aș putea vota, deși e preferabil unor mutanți ca AUR și USR. Pardon, USR-PLUS. În USR-PLUS nu știi care e părinte 1 și care e părinte 2, depinde de culoarea trotinetei.

4. Nu-i prima dată când scriu că tefeloazele nu știu nici să facă pipi în oraș și de-aia se adună în Piața Victoriei. Exemplu. Tefelegiu la o corporație: „s-a închis magazinul Gucci, care era vizavi de Radisson…” E vorba despre Hotelul București, construit în anii ’80, așa că nu-i o belea dacă a fost redenumit Radisson. Problema e că hotelul comun Radisson se află vizavi (nicidecum invers!) de un simbol al României. Mă refer la Athenee Palace, simbol hotelier, simbol cultural, simbol istoric. Pentru tefeloaze, Radisson și Gucci sunt peste Athenee Palace.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version