Cauta

România educată nu merge la școală

1. Klaus Iohannis, în „Pas cu pas”, pagina 26. „Ca dascăl, eram total nemulțumit de tot ce a urmat, pentru că eram foarte prost plătiți. Cu toate acestea, nu m-am înscris în niciun sindicat. Nu am considerat că este o formă de implicare potrivită pentru mine. (…) În vremea cât am lucrat la inspectorat, mi-am păstrat catedra, în primul an.” Ce ați înțeles de aici, dragi profesori? Că veți primi mai mult decât nimic. Adică mai nimic. E foarte bine să fii individualist dacă ești savant sau tenisman. La el nu e cazul, cu tenismanul se joacă soția. Un președinte trebuie să declare (chiar dacă nu crede) că are spirit de echipă. Acesta este primul președinte individualist, care spune clar că nu-i pasă de sindicate. Punct. Pa! Totuși, încă o constatare.. Era și profesor, și inspector. Așa se lucrează. De ambele părți ale tejghelei bugetare.

2. Vedeți ce bine e să citești cărți? La punctul unu v-am demonstrat că și cărțile slabe sunt folositoare. Dragi profesori, ați ajuns aici și pentru că v-a plăcut școala on-line! Nu mă sfiesc să scriu că avem profesori în vârstă de 25-30 de ani care și-au început viața sexuală înaintea vieții culturale. Există profesori care l-au cunoscut pe Eminescu pe net. Cartea și netul sunt exact ca fenomenul video înainte și imediat după ’89. Cei care au avut video pe vremea lui Ceaușescu, l-au vândut (se săturaseră) după revoluție și au luat prețul întreg. Cei care și-au cumpărat recorder sau player după ’89 l-au ținut până nu a mai valorat nimic.

   3. „România educată” e în grevă (de 34 de ani), iar penelistul Burduja ne-a anunțat – triumfător – că fiecare român va avea identitate digitală. Excelent! Identitatea digitală e tot ce îi trebuie unei țări care și-a pierdut identitatea culturală. Identitatea digitală e bună, bună de tot. Ca să găsești fraierul mai repede. Identitatea digitală înseamnă „ești al meu, prostule!” Și acum corul de parțial eclozați: „haaaaa, te-am prins, asta e Teoria Conspirației!” Trotinetarii educați sub fundul Girafei de la Antipa au toți aceeași identitate digitală. Lozinca.

4. Progresul digital înseamnă aneantizare. Am un exemplu. Un aitist a făcut bani și și-a cumpărat barcă. El zice că e iaht, dar e barcă. E cazul să dau definiția aitistului. Aitistul este combinația ideală de inteligență artificială, prostie naturală și îmbogățire anticulturală. Și cum scriam, aitistul și-a luat barcă. A invitat-o și pe bunica lui. Gest frumos. Și când s-a desprins barca de ponton, bunica (singura persoană curată moral de pe ambarcațiune) a strigat: „diiii, diiii!” Familia bătrânei nu avusese cal, dar un vecin a avut căruță.

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Exit mobile version