Cauta

Partidul melcilor supărați

1. Vag alfabetizatul Piedone a vorbit săptămâna asta despre „părinții Micului Paris”. E ca și cum Nicușor Dan ar da lecții la un simpozion de coafură. Sau ca și cum noii comuniști, cu mașini electrice întinse pe cozi kilometrice la prize, în SUA și chiar în Europa, i-ar certa pe vechii comuniști fiindcă îi țineau pe români la coadă în făța pompelor de benzină.

2. Și apropo de coafură. Cîrstoiu a spus că Bucureștiul e un oraș nepieptănat. Aluzia la Nicușor nu mai trebuie explicată. N-ar fi exclus să zică și Nicușor ceva despre tichia de mărgăritar a domnului Cîrstoiu.

3. Nu tichiile sau coafurile sunt marea problemă a acestui oraș, ci faptul că sectorul în care tomberoanele sunt mereu pline are o primăreasă susținută de niște caraghioși care defilează cu rucsacuri. Omenirii i-a luat mult să se despartă de Cromagnon. Și acum vor să ne conducă niște melci veniți de la grădinița politică. Vă rog să căutați pe net cântecelul pentru copii – „Vine melcul supărat, cu căsuța în spinare”.

4. Aceeași doamnă (foarte calmă de felul ei, un monument de duioșie corporatistă) de la Sectorul 1 se isterizează fiindcă o filmează unii și alții în diverse poziții administrative. Așa au învățat de la USR, partidul care are ca doctrină filmatul cu telefonul.

5. Useriștii se supără și când sunt chemați în făța organelor. Și vin cu același discurs pe care-l aveau pesediștii, când aceștia din urmă au lansat sintagma Statul Paralel, pe vremea în care România corporatistă i-a băgat la pușcărie pe afaceriștii români. Lumea și-a mai revenit, pandemia și războiul i-au mai trezit pe oameni din amețeala progresistă. S-au schimbat și expresiile. Acum avem „ce ție nu-ți place, fă-i și tu dușmanului!” Nu trebuie uitate, de asemenea, acele focare de corporatism care au distrus managementul spitalelor.

6. Useriștii nu rezistă nici la înjurături. Nici la critici civilizate, dar pretind că sunt democrați. Nu acceptă nici măcar părerile neconforme ale membrilor de partid. Ai zis ceva despre icoanele digitalizate Vlăduț și Clotilde – ești exclus. Și culmea e că liderii parțial eclozaților sunt mai fanatici decât postacii Generației Gadget. Apropo, postacii sunt discreți în campania asta. E greu dacă nu are cine să îți umple rucsacul.

Ultimele stiri

  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Cel mai modern sistem de apărare aeriană din lume: răspunsul Germaniei la rachetele Rusiei
  • Intelectualul dă România pe răzătoare cu mult spor și mult patriotism
  • Europa rămâne îngropată în datorii
  • Biden, un președinte sucit: alba-neagra cu armele pentru Israel
  • România a luat-o la vale. Creșteri pe deficitul bugetar și pe datoria externă
  • Vine vara mai devreme? Șefa ANM: „De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi…”
  • Ce s-ar fi întâmplat dacă un conservator ar fi împușcat un progresist?
  • Exit mobile version