Cauta

O situație pentru care politicienii și părinții sunt la fel de vinovați

1. Useriștii încearcă să distribuie pliante inepte în piețele centrale din orașele mari. Iar pesediștii îi obstrucționează. Asta dovedește că pesediștii sunt proști sau sunt blat cu parțial eclozații. De ce să le dărâmi corturile ori să le confiști fluturașii despre trotinete și alte ecologeli? De ce să le oferi posibilitatea de a se eroiza? De ce? Nu e mai simplu să trimiți băieții din organizațiile de tineret, să-i pui să pară interesați de aberațiile alea, să spună fiecare „vai, extraordinare idei, dați-mi vă rog vreo 20 de pliante, ca să le împart și la mine în cartier” și pe urmă să le arunce la primul coș? În felul ăsta, îi lași pe useriști, într-o oră, fără marfă propagandistică. Și îi bagi la noi cheltuieli. PSD nu a evoluat deloc.

2. În București, elevii (mai exact băieții) sunt violați în școli aflate lângă Guvern. Cine sunt responsabilii? În primul rând politicienii – mai ales europarlamentarii – pentru că sunt incapabili să spună „NU”. Și ei sunt violați, dar ideologic, și le convine din punct de vedere material. O mare vină, însă, ne aparține și nouă. Părinților. Pentru că ne raportăm doar la trecutul nostru („mai făceam și noi prostii, dar nu chiar așa”) și nu suntem capabili să înțelegem și să defrișăm noua junglă urbană.

3. Ce știa, în anii ’80, un elev de clasa a unșpea (și nu mă refer la matematică sau fizică) știe azi unul de clasa a șasea. Aud foarte des diverse doamne zicând „copilul meu nu înjură, fiindcă așa ceva nu se întâmplă la noi în casă.” Eu mă dau cavaler și vreau să le cred. Dar la ele în casă e internet și internetul știe mai multe înjurături și acrobații sexuale decât toate stadioanele, cârciumile și pușcăriile la un loc. Și pe urmă ne mai mirăm că „ăsta mic n-a citit nici La Medeleni și Dumbrava Minunată!” Ce Medeleni, mă? El a văzut-o pe Alba ca Zăpada porno, interpretată de MILF și GILF. Asta e faza soft. Că e și Alba ca Zăpada care se bărbierește.

4. Copii impetuoși, părinți fricoși. Discuții la muncă. La telefon. Pe stradă. La mall, când te întâlnești întâmplător cu un vechi coleg de școală sau de serviciu. Toți înjură războiul de vizavi. „Cât mai durează?” Dar pe centurile de socializare, 90% dintre vitejii ăștia n-au tupeu să dea măcar un like. Domnilor, a murit Ceaușescu! Puteți să vă exprimați. Chiar și public, evitând anumite cuvinte, ca să nu vă blocheze roboții. Nu e frumos să bârfiți pe la colțuri o nouă comunitate din România și pe centurile de socializare să vă arătați compasiunea pentru oaspeții noștri.

Ultimele stiri

  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Exit mobile version