Cauta

Nu mai suntem un popor, ci o adunătură de mici interese

1. ANPC a sancționat niște bănci (considerate „de prestigiu”) pentru modul de calculare a dobânzilor. Bineînțeles că Horia Constantinescu, șeful acestei instituții, nu a fost lăudat pe centurile de socializare. Mediul bancar e mai puternic decât Statul, iar datornicii tac. Unii chiar se bucură că plătesc dobânda în avans. O dobândă cu care băncile jonglează. Sancțiunile vor fi contestate, ambasadorii se vor duce să se plângă (sau să amenințe?) la guvern, se vor comanda articole în presa străină. Și până la urmă vor avea dreptate tot băncile, care cer și comision ca să-ți calculeze eșalonarea ratelor. Nu reeșalonarea. Eșalonarea. Așa, și? Românii au ieșit în stradă pentru pentru chiștocul mozolit OUG 13, nu pentru banii lor. Iar bancherii profită că noi nu mai suntem un popor, ci o adunătură de mici interese. 

 2. SNSPA nu va participa la greva generală a profesorilor. Nici mama SNSPA, adică școala de politruci Ștefan Gheorghiu, n-a avut nimic să-i reproșeze lui Ceaușescu. Ar trebui să aflăm și noi ce salarii sunt la SNSPA și dacă profesorii de propagandă au și alte venituri obținute prin suveici (oengeuri) ale Statului. Poate că n-au și îi suspectăm degeaba. Mi-e teamă că unii dintre ei ar fi scris, dacă erau în locul meu (nu au cum), „îi suspicionăm”. Nu există a „suspiciona”. Revenind, oamenii au datoria să argumenteze de ce sunt spărgători de grevă. Le place munca patriotică, nu-i așa?

3. Au trecut câteva luni de la scandalul Schengen, cobzarii corporațiilor și-au revenit. Am citit inepția că „dacă nu erau străinii, românii n-ar fi știut niciodată cum arată o toaletă funcțională într-o benzinărie.” Nu dau numele propagandistului, dar confirm. Da, de 1 Mai, la întoarcerea de pe Litoral spre București, într-o benzinărie (sunt două pe fiecare sens) austriacă se interzisese accesul la toaletă. Pe ușa de sticlă apăruse o foaie A4 cu mesajul „ne scuzați!” Veceul-muzeu fusese închis. Casieria, pompele de benzină și magazinul mergeau, duduiau, încasau.

4. Greva profesorilor. Cei mai mulți au dreptate. Alții cred că au făcut școala on-line pe vremea lui Ceaușescu. Dar ăia nu sunt niște reformatori, ci niște reformați ai Învățământului. Iar pericolul e imens. Elevii de azi riscă să fie mai slab pregătiți decât pletora trotinetistă din politică, pentru că ăștia mici au văzut deja tot ce e mai rău, de la Covid la războiul altora.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version