Cauta

Nesfarsita iarna a electoratului

O batranica duce 3 paini in satul vecin. Ultrasii, aceste suflete gingase, au plecat sa ajute sinistratii. O fetita ii da Andreei Marin 3 pachete cu biscuiti. Iar televiziile lucreaza sensibilos, ambaleaza metaforic imaginile, neglijand cauzele evidente.

Daca aveam drumuri, nu se ajungea aici. S-a blocat autostrada, iar rafturile supermarketurilor dintr-un oras mare precum Constanta, de pilda, sunt goale. Oamenii au facut contracte pentru oua si ulei la Timisoara sau Iasi, asa ca vor mai manca la primavara. Suntem singura tara din Europa fara trenuri. De pe vremea Regelui Carol I pana la mascarada din ’89, personalul si rapidul, cand opreau in gari, erau verificate de ciocanari. Asa li se zicea. Ciocanarii bateau in roti si, daca auzeau un zgomot suspect, chemau mecanicii. La fel procedau intre localitati. Reparau parapetii, potriveau traversele, strangeau suruburile. Azi, nu mai exista ciocanari. Trenurile se deplaseaza in conditii acrobatice vara si noi ne miram ca a murit circulatia feroviara cand e zapada de 3 metri. Iar toti fostii ministri ai Transporturilor, de dupa Revolutie, sunt milionari.

Asa ca trebuie sa intelegeti situatia, mai ales ca ne aflam in an electoral. S-a facut un studiu pe tema alegerilor. Ca sa iasa, fara emotii,  parlamentar, un candidat trebuie sa sparga in campanie, din fondurile lui sau ale partidului, 300.000 de euro. Fiecare vot il costa intre 8 si 12 euro. In decursul unui mandat,domnul parlamentar incaseaza, legal, pana in 50.000 de euro. Asta inseamna ca primul lui scop e sa recupereze diferenta de 250.000. Cum? Ei, cum? In niciun caz scotand electoratul din iarna.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version