Cauta

Ioan Rus, ministru al Falimentului grandios si al Nimicului impozant

Cluj  este capitala Romaniei. In materie de ipocrizie publica. Prin reprezentantii sai de pe estrada demagogiei, Cluj a depasit Bucurestii preacurviei politice.

Apucaturile dregatorilor si trebalailor veniti de acolo lasa impresia ca Napoca (denumirea latina subliniaza retorica imposturii) este cel mai balcanic oras  de la Viena pana la Istanbul sau Atena. Negustorii cu salvari si briganzii cu matanii din bazar, corsarii  din Marea Marmara, vaporenii fara angajament din Pireu, misitii de case prabusite din Insulele Greciei sunt oameni de onoare in comparatie cu solemnele hahalere habsburgice, care  vand himere clujene pe taraba politichiei bucurestene. Doua exemple.

1. Realitatea TV. Patron – Cozmin Gusa. Director, de pe 15 decembrie – Rares Bogdan. Sunt atat de frumosi, incat nu mai trebuie sa fie si inteligenti. Dar tocmai aceasta avarie cerebrala evidenta ii indeamna sa creada ca au solutii economice si cultura, viziune geopolitica si farmec. Realitatea TV a fost, candva, un post de stiri. De la 1 ianuarie, a devenit un birouas cu 30 de angajati mai putin, desi era deja pe minus cu vreo 300! In acest context, amintiti-va ca un alt gargaragiu, Crin Antonescu, a vrut sa-l puna pe Rares Bogdan presedinte la TVR. Ati revazut scena? Atunci nu va mai mirati ca Antonescu a fost surprins de paparatoi, dupa Revelion, intr-o plimbare solitara prin parc, numarand frunzele din pomii ninsi si pasarile plecate in tarile calde si fara ambitii Schengen.

2. Ioan Rus. Pesedistul bun. Pesedistul occidental. Ministru al Transporturilor – in functie. Ministru de interne, in alte guverne. Ministrul Nimicului impozant si al Falimentului grandios. Ministru in guverne pesediste, ministru in guverne de coabitare si combinageala, ministru in guverne care nu se pot concepe fara Ioan Rus. In Romania, un guvern inseamna Ioan Rus plus un premier ornamental si coispe membri ai Cabinetului. Garantia oricarui guvern este Ioan Rus, acest Gabriel Oprea cu aspect urban, dar mai lenes. Rus se dovedeste, fara indoiala, si priceput, si cinstit. Cat de priceput e Rus, am inteles, pe 28 decembrie, cand a fost inchisa autostrada Bucuresti-Constanta, si in perioada 1-4 ianuarie, cand circulatia s-a blocat pe Valea Prahovei, ca in fiecare an. Dar in anii precedenti, nu-l aveam la butoane pe Profetul echilibrat din Cluj. Cat de cinstit e Rus, va pot lamuri oamenii de afaceri din afara Clujului, care n-au nici o sansa sa castige o licitatie la Cluj. Intamplator, le castiga pe toate prietenii lui Rus, niste capitalisti de nadejde, baieti seriosi si onesti ca acest plicticos martial, care pozeaza in destept si are un coeficient de inteligenta cat ratingul Realitatii TV. Rus vorbeste doct si asezat, ardeleneste, despre Platon si Aristotel, despre Newton si Einstein, dar este un erudit din categoria Manamana Paptibidibi.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version