Cauta

Habemus niste ingalati la televizii!

Habemus Papam! Serios, habemus! Atat au priceput televiziile valahe cu trimisi speciali, chiar foarte speciali,  la Vatican. Vorba vine „la Vatican”, ca fetele alea au fost pe Via del Corso, la sopingeala. Ziarizdele acreditate la Roma nu stiau nici cat analistii – habarnisti din studiourile de la Bucuresti.

Au fost si 3 exceptii. Dan Ciachir, intrat (doar ) telefonic la postul B1TV, Razvan Theodorescu, la RTV, si fostul nostru ambasador la Vatican, prezent la Realitatea TV. In rest, fusereala.  Si unde? Si cand? Asemenea momente raman in mintile oamenilor, dar pentru a fi bine intiparite trebuie intai descifrate, in limbaj laic, cu ajutorul unor edificati.  N-am scris „specialisti”, fiindca geme patria de specialisti de toate extractiile si imposturile. Intalnirea dintre seful Garzii Elvetiene si cel al carabinierilor (ma indoiesc ca am folosit termenii potriviti), prezenta unor trupe marinaresti (aici sunt convins ca am sfeclit-o) pretindeau o minima documentare din partea ingalatilor platiti sa transmita de acolo. Si era atat de simplu, prostoboilor! Va puteati duce la ultimul bibliotecar sau vanzator de bilete de la Vatican cu inregistrarea ceremoniei din 2005, cand a fost pus Ratzinger, si va explica ala protocolul. Ati fi avut si voi cateva repere.

Am pomenit mai sus despre termeni laici. Prin „laic” nu ma gandesc, totusi, la vorbe de maidan politic si fotbalistic. Cateva mostre: „Papa Ratzinger a demisionat!”. Papa nu-i consilier judetean, ca sa demisioneze. Un papa se retrage. „Suntem in randul 20”. Si a dat gol Rapidul? „Papa Francisc e noul pariu”. Ce cota are? Meciul e blat sau nu? „Papa Francisc nu era printre favoriti”. Normal, favorit era Turcescu, dar a castigat Eurovisionul un eunuc. „Tarile care aveau un cardinal papabil!”. Daaaaa, habemus  un nou cuvant in limba romana — „papabil”!

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version