Cauta

„Evenimentul Zilei” a aparut cu sprijinul lui Soros

In „Naţional” de luni, Tache a scris despre apariţia unui „Departament Zero”, alcatuit din iniţiaţi ai Sistemului, care ar avea o abordare patriotica, incercand sa impuna modelul din Polonia. „Departamentul Zero” se doreşte o replica la sorosişti. Vestea buna e ca „Departamentul Zero” nu ar fi un UNPR vopsit.

Cele mai mari beneficii nu i le-au adus lui Soros stipendiaţii sai, ci cei care au demonizat soroşismul. Intr-o lume in care politica inseamna ceva intre balet şi vanatoare prin padurea Serviciilor, Soros s-a impus prin piruete ideologice şi printr-un subtil braconaj cultural. Am citit ca 21000 de intelectuali romani se regasesc pe listele lui Soros. Nu i-a racolat prin metode specifice, nu i-a luat cu japca, nimic din toate astea. I-a „finanţat onorabil”, cum susţin ei şi au dreptate. Soros n-a stipendiat doar salamandrele oengiste de teapa celor aparute dupa focul de la Colectiv. Din 1990 incoace, foarte mulţi studenţi, ziarişti, scriitori, arhitecţi, pictori au primit burse care i-au ajutat in devenirea profesionala. Şi nu le-a cerut nimic. Dar ei nu au uitat. Şi nu atat banii au fost importanţi, cat faptul ca a existat cineva care i-a preţuit. Pe intelectual il corupi prin prestigiu. A trecut vremea. Aceşti 21000 de oameni şi-au facut familii. Adica au mai construit o generaţie care ii e recunoscatoare batranului genial, ca Soros e genial. Sa nu uitam ca foarte multe proiecte culturale s-au transformat in edificii culturale datorita lui Soros, care a ştiut sa profite de incremenirea Statului.

Interesant mi se pare cum a intrat Soros in Romania. Prin Sandra Pralong. O femeie frumoasa, inteligenta, nu prea culta (vorbeşte limba McDonald’s cu virtuţi de abţibild corporatist), dar oportunista şi nu-i nimic rau in asta. Academicianul Eugen Mihaescu poveşteste, in cartea „Intre Linii”, cum a cunoscut-o pe dezinvolta doamna Pralong. Rezum. „O ştiam de cand era adolescenta şi locuia la Lausanne, in Elveţia. Pe urma s-a angajat la revista Newsweek.” In ultimii ani ai lui Ceauşescu, „am incercat sa o atrag in lupta impotriva dictatorului. Mi-a spus ca este foarte ocupata şi nu are timp sa se intereseze de ce se intampla in ţara. Dar a aparut pe 22 decembrie, la manifestaţiile de la New York. In ajunul Craciunului, mi-a spus ca se va duce cat de curand in Romania, fiindca a aflat ca <<la Timişoara, securiştii sunt vanaţi sau reţinuţi, torturaţi şi batjocoriţi. Trebuie sa vegheze totuşi cineva ca drepturile lor sa fie respectate şi sa organizam ieşirea lor din ţara catre Scandinavia>>”. Uuuuhaaaa! Dupa cateva saptamani sau luni, Sandra Pralong a venit in Romania ca reprezentanta a lui Soros.

Am o ştire şi pentru cei care susţin ca Soros e o fantoma supralicitata. Ca sa terminam cu poezelele, va anunţ ca „Evenimentul Zilei” s-a lansat cu sprijinul lui Soros. In 1992, Trustul Expres avea publicaţiile  „Expres” (marele saptamanal din 1990 mergea slabuţ), „Expres Magazin” (mergea bine) şi „Infractorul” (mergea excelent). „Evenimentul Zilei” a aparut cu banii de la „Infractorul” şi de la Soros. Pentru a fi tiparit, „Evenimentul Zilei” consuma pana la 22 de tone de hartie pe seara. Primele 200 de tone de hartie de la Letea au fost platite de Fundaţia Soros.

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Exit mobile version