Cauta

De la „vai de capul nostru!” în jos

Extraordinar rezultatul meciului din Macedonia, un 0-0 care înseamnă ceva de la „vai de capul nostru!” în jos. Cu o zi înainte m-am uitat vreo zece minute la meciul unei selecționate de tineret a României (n-am reținut la ce categorie de vârstă se încadrau băieții) cu echipa de același leat din Georgia. Mingea era numai la georgieni. Dar noi avem „Centre de excelență” (excelență se potrivește cu mucoșii ca bătrânețea cu alăptarea) și regula U 21. În Macedonia – la ceea ce obișnuiam să numim „echipa mare” – România a fost dominată 75 la sută din meci. Macedonenii i-au întors pe ai noștri, i-au pasat, i-au făcut, i-au călcat în picioare. Din ultimele trei partide ale naționalei, una cu Liechtenstein, nu putem aduna 90 de minute în favoarea noastră.

2. Situație de la „vai de capul nostru” în jos peste tot. Înainte simțeam necazurile, încercam să le depășim și găseam sau inventam motive de bucurie. Acum nu mai simțim bucuria nici dacă e reală.

3. Prețurile au crescut. Nu numai la noi, să nu mințim. Dar guvernul are drept de veto. Alte țări din U.E. se folosesc de acest drept de veto. În România are drept de Veta doar „doamna Ursula”. Auziți-l pe Cîțu: „o să vină doamna Ursula și cu cine semnează PNNR?” Faptul că USR a vrut să privatizeze metroul – ar fi fost primul metrou particular din lume – nu-l interesează pe Cîțu. Nu-l interesează nici de români. Nu-l interesează nici că orașele mari sunt blocate și nu se mai dau autorizații de construcție. Nu-l interesează nici că în spitale a intrat, din noiembrie 2015, bacteria politică. Important e cu cine semnează „doamna Ursula.”

4. M-am obișnuit să-i acuz pe Cîțu și pe useriști de orice, dar am uitat de Băsescu. De la el au învățat ăștia de azi să crească prețurile, să taie salariile, să se folosească de magistrați și să-i aresteze pe politicienii și pe oamenii de afaceri care se opun. Spre deosebire de fanaticii useriști, eu îmi recunosc greșelile și regret că l-am votat, în 2004, pe Băsescu.

5. Useriștii nu vor să lase deloc, dar deloc, deloc, deloc Ministerul Sănătății. Nu de bani le pasă lor, ci de sănătatea românilor. Din 2015 încoace, multe policlinici, inclusiv din București, nu mai au nici femei de serviciu. Curățenia o fac doctorii, pe rând. Iar useriștii sunt foarte preocupați de chestia asta, doar nu vă gândeați că îi interesează niște cifre cu nouă zerouri. Ei luptă împotriva corupției, ei sunt idealiști.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version