Cauta

Curatenie in TVR. Etapa a doua. Cea adevarata

672 de teveristi au fost concediati. Vreo 2-3000 se simt bine, dar toata lumea vorbeste despre cei 672 de matrasiti. Mai exact despre vreo 10 fosile, cat de cat cunoscute. Problema se pune prost. Ratingul de azi al TVR se poate obtine cu 100 de oameni.

Ma refer strict la ce produc ei acolo, nu la ce s-ar face daca puturosii ar exploata dotarile tehnice si spatiul. Celelalte  televizii, luate la un loc, nu au atatea studiouri (si ce studiouri!), atatea incaperi, atatea tone de aparatura, atatia angajati si atatea facilitati de la stat cat TVR-ul. Am fost in toate statiile TV din Bucuresti. Ar incapea lejer pe un etaj din colosul bugetofag. In unele posturi, de la ghereta portarului dat afara si pana la platou sunt 5 metri, dar audientele obtinute in aceste paduchelnite umilesc televizia publica. Pe culoarele din TVR te plimbi ca prin Casa Poporului. Sunt unii care iau banii, de zeci de ani, ca sa se rataceasca pe coridoarele faraonice din Pangratti.  E ca si cum ai umple Casa Scanteii cu mii de ziaristi, toti ar fi platiti de la 700 de euro in sus, si ai scoate „Revista pescarilor”, intr-un tiraj de 500 de exemplare.

Restructurarea de azi nu inseamna nimic. Marile lepre au ramas pe loc. Rebuturile umane depasesc cu mult resursele umane. Din acest mamut nu merita pastrate decat arhiva, aparatura si cladirea. Arhiva si aparatura ar trebui sigilate urgent, fiindca aproape ca le-au chelit barbierii bugetofagi. Iar cladirea ar fi normal s-o intrebuinteze institutiile de presa particulare, contra unor sume modice. Oricat de mici ar fi chiriile, tot ar fi mai profitabile decat vidul teverist. Ce ziceti, 10 televizii (1.500 de angajati, strictul necesar, fara rude si pile, fireste) si 20 de ziare (maximum 1.000 de angajati) ar realiza mai mult decat 3.000 de mortaciuni mostenite de la Iliescu, Ceausescu si chiar Gheorghiu-Dej? Marile uzine comuniste — 23 August, Republica, Semanatoarea — au fost inchise. Inspiratii nostri capitalisti au considerat ca s-a terminat cu economia planificata. Buuun — de fapt, nu-i bun deloc — dar TVR-ul de ce sa reziste? Diferenta e ca strungarii, sudorii si lacatusii nu-si transformasera locurile de munca in afaceri personale si nu vizitau lumea pe banii statului, fara niciun profit pentru intreprinderi.

Ultimele stiri

  • De ce importă România forţă de muncă? Şcoala formează specialişti în domenii fără căutare, iar pe alţii îi alungă statul. Cum e fentat bugetul public
  • Polițiștii locali ies în stradă, miercuri, să protesteze în fața Guvernului. Lista revendicărilor sindicaliștilor
  • Care este presiunea corectă din cauciucurile de la maşină. E scrisă pe caroserie, chiar în faţa ta. Tu o vezi?
  • Încă un cutremur în România. În ce zonă s-a produs seismul de miercuri dimineață
  • Comunicat de presă SC ATEMPORAL FILM SRL
  • De ce a mers Klaus Iohannis, „în vizită”, la Joe Biden: ca să-l convingă pe liderul american să-l susţină pentru şefia NATO. Ce risc s-a născut
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic, după ce a fost adus în Capitală, la „Matei Balș”
  • Cum putem evita risipa alimentară, după Paşte. Fiecare român irosește cel puţin 129 kg de mâncare pe an
  • Comunicat de presă POLIMED COM SRL
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version