Cauta

Cod galben, cod portocaliu, cod in tendinte

Nu iarna e grea. Noi am uitat cum e iarna. In copilaria mea, vremea era ca acum, de la sfarsitul lui decembrie, cand se termina scoala, pana la mijlocul lui martie.

In ’83 sau ’84  s-a amanat, pentru prima data, inceputul trimestrului II, de pe data de 10 ianuarie pana pe 1 februarie, si a fost interzisa circulatia masinilor proprietate personala. Bine, Ceausescu a profitat de deranjul meteorologic ca sa limiteze consumul de energie si sa plateasca tampenia aia de datorie externa, care ne-a uratit vietile,  iar pe el l-a curatat. Tin minte ca stateam de dimineata pana seara in fata blocului si ne faceam cazemate din zapada. Copiii de azi, traiti la oras, au avut si ei, timp de 3-4 zile, zapada pentru cazemate, dar nu i-a interesat. Au aruncat cate un bulgare, la misto, si s-au intors la calculator.

Cea mai periculoasa ninsoare o avem la televizor. Din lene, din spirit de turma sau din interes, ziaricii accepta ca viscolul si zapada sa le faca sedintele de sumar. Ei nu l-au prins schiind pe Ingemar Stenmark, campionul anilor ’70-’80, dar au pareri despre iarna din ’54, trimit populatia sa rupa rafturile din supermarketuri (culmea e ca ii cred pana si batranii) si se joaca de-a codurile. E cod galben, e portocaliu, e rosu. Nu, ma, e in tendinte, e fashion, marea realizare fiind ca am distrus si turismul hibernal. Obisnuiam sa ne plangem ca nu-i zapada la munte. Uite ca acum avem, dar procedam ca vara, cand le povestim oamenilor ce jeg e la Mamaia si ii trimitem in vacanta la bulgari.

P.S. Incepand de azi, de luni pana joi, intre 20.30-22.00, voi avea o emisiune, intitulata „Liga Profesionista Politicus”, la postul 6TV. Se prinde pe RCS-RDS Digital, Ines, Acta si online pe www.6tv.ro. Voi ataca subiectele arzatoare ale zilei. Primul invitat — Serghei Niculescu Mizil.

Ultimele stiri

  • Poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi într-o parcare de pe A1/Au fost trase mai multe focuri de armă
  • O autostradă din China s-a prăbușit. Cel puțin 19 morți/Imagini impresionante de la locul dezastrului – VIDEO
  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Exit mobile version