Cauta

Ce „Mitica la brutarie”? Directia e „fotbalul la Oligarhie!”

Dupa ce s-a incheiat Razboiul Rece, in cercurile politice (de batrani caraghiosi) din SUA se spunea ca Uniunea Sovietica se va dizolva ca un cub de zahar intr-o ceasca de ceai.

Pana una-alta, America de azi produce exact ce pretindeau propagandistii de ieri, adica someri  si crize, iar mujicii cuceresc lumea cu resursele din subteran si cu dolarul kaghebist, singura valuta care concureaza petro-dolarul arab. In finala Champions League, Bayern-Chelsea, fotbalul s-a topit in ochii de un albastru senin ai cinicului Abramovici. Si asta-i doar inceputul. Peste un an-doi, campionii Europei la fotbal vor fi reprezentantii tuaregilor. Cand banii arabilor vor castiga Champions League, partea corpului cu care a egalat Drogba — intamplator, capul — va fi inlocuita cu o cocoasa de camila din piele de dolar si plina cu petrol. Bayern a fost ultima formatie care se putea opune lui Abramovici cu mijloace conventionale — decenta financiara, traditie, organizare, demnitate. Atitudinea lui Schweinsteiger spune totul. Si-a scos de la gat medalia. Pentru neamt, a fi vicecampion e un stigmat. Regret ca a pierdut Bayern, dar nu-mi pare prea rau ca in semifinale a luat-o Barcelona, acea echipa de maimutele (perioada Ronaldinho, perioada Messi) facuta sa distreze copiii si lefterii. Fotbalul e in alta parte. Peste cativa ani, Maradona, singurul inegalabil din acest fenomen, va fi doar o poza de pe tricourile chinezesti. Va imaginati o finala a Cupei Intercontinentale intre campioana Azerbadjanului si niste maoisti intreprinzatori din Shanghai, care au eliminat Flamengo si River Plate? In ceea ce ne priveste pe noi, romanasii, suntem depasiti pana si in materie de folclor. Cheltuim timpul cu „Mitica la brutarie”, iar directia este „fotbalul la Oligarhie!”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version