Cauta

Ajunul Craciunului. Pe 4 ianuarie. La TVR

Incep cu o reparatie. Nu mi-a cerut-o nimeni. Nu-l cunosc pe om. In decembrie, am frunzarit primul volum de memorii al lui Tatulici si l-am martelat. Intre sarbatori, am citit cartea. Toata cartea. Regret, dar e foarte buna.

Sigur, Tatulici povesteste ce-i convine lui — pacatul oricarui memorialist — face greseli impardonabile pentru un filolog („servici”, de zeci de ori, in loc de „serviciu”, „prezentatoarea italiana prezenta”, „daca consiliul” — asa se intimpla cind iti distrugi timpul in compania  analfabetului impopotonat Rares Bogdan), dar trebuie sa recunosc ca-l duce capul. Foarte putini romani n-au calatorit degeaba in strainatate. Tatulici se numara printre ei. A cautat si a gasit izvorul banilor, in loc sa se mire. Mi-a placut de el. Banul, a inteles banul, stie ce-i banul. Paginile despre concertul lui Michael Jackson in Romania, despre Argentina (un evreu din Iasi a ajuns dictator in Patagonia, a cartografiat-o, si-a batut moneda proprie), despre Liban (religia acestei Elvetii a Orientului este banul, se intrerupea razboiul pentru comert, iar Tatulici traversa linia frontului), despre Dubai (dolarii transformind artificialul in arta), despre Provence si Toscana (iubirile mele) sint de neratat. Bravo, Tatulici, esti smecher, te injur de 15 ani, dar admit ca uneori am exagerat, jigodie batrina! Esti golan destept, chapeau!

Foarte blind, insa, am fost cu teveristii, in articolul precedent. Pe 4 ianuarie, dupa-amiaza, au difuzat o inregistrare folclorica. Versurile erau foarte adecvate. „Azi e Ajunul, miine-i Craciunul!”. La ce buget toaca, mi se pare firesc. Pe 7 ianuarie, avem Sfinta Maria si Revelionul, facem un pachet frumos. Bugetofagilor, n-am niciun chef de munca, dar pentru voi ma apuc de munca!

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Exit mobile version