Cauta

„Dosarul Transferurilor” si „prejudiciul estimat” pentru panselute

In aceasta saptamana, Romania a produs mai mult decat Germania. A produs si ea ce poate. Condamnari pentru „prejudiciu estimat” (1.) si mesaje (2.), zvonuri (3.) si panselute (4.).

  1. si 2.  S-au dat condamnari in „Dosarul transferurilor”, pentru „prejudiciu estimat”. Am inteles, astfel, ca Dreptul nu-i o stiinta, ci a opta arta. Prejudiciul nu trebuie sa fie dovedit si exact — 8,37 lei sau 94237 euro. E aproximativ. 100.000 de dolari sau un milion de euro. Cifra rotunda intregeste mesajul transmis gogaltanului care vine obosit de la munca, rade 5 beri in fata televizorului si ii trece supararea ca n-a luat salariul de 3 luni, pentru ca i se ofera ocazia de a defula. „Uite ce-au patit hotii din fotbal!”. Toata paguba din trosbal, banuita-bajbaita-estimata-aproximata, nu face cat o juma’ de kilometru de autostrada inexistent, dar platit. Sa nu amestecam lucrurile, desigur. Ce, campania electorala are vreo legatura cu justitia? Nu, bineinteles ca nu.

3. Ieri, prin redactii, circula zvonul ca vor fi luati (la intrebari, macar) Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. Sunt telegenici. Cazul „Craiova” e un film de succes.

4. Tot ieri, frumoasa noastra Capitala s-a umplut de panselute. Pe 14 noiembrie se plantau panselute! Cat o fi „prejudiciul estimat” pentru panselute? Dar sa fim ingaduitori. Or avea si primariile datorii la sponsorii din precedentele campanii (locale, referendum) si urmeaza alegerile pentru Parlament. Iarasi e nevoie de bani. Mai ramasese si ceva pietris de la firmele prietenoase. A fost pus, cu adeziv, in jurul copacilor de pe trotuare. Ce ecologisti sunt vitejii nostri edili, de la Negoita pana la bravul  general Ontanu! In ce razboi o fi luptat ultimul? Probabil s-a batut in Croatia, unde l-au prins paparazzii cu amanta mai nasoala decat sotia. Mda, miroseau pomii a smoala. S-or fi apucat de fumat „plamanii verzi ai orasului”.

Ultimele stiri

  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Exit mobile version