Cauta

Imposibila ușurătate a impotenților care ne conduc

Un om impotent este conform dex un om lipsit de vigoare, un neputincios. La cum arată lumea mare în aste vremuri, concluzia logică este că este gestionată de impotenți. Adică de ființe incapabile și neputincioase în a rezolva problemele  pentru care, cu o exemplară ușurătate, demnă de baloane de săpun, au promis în varii campanii electorale că au competențe de gestionare.

Care sunt problemele majore cu care se confruntă astăzi românii și majoritatea europenilor? Costurile energiei, creșterea prețurilor la alimente, insecuritatea locurilor de muncă, creșterea dobânzilor la împrumuturile bancare și pensiile insuficiente. Încălzirea globală, schimbările climatice,  sau războaiele mari sau mici sunt ultimele pe lista de insomnii ale truditorilor, cu toate știrile creatoare de frisoane virtuale cu care ne „hrănesc” armatele de manipulatori ale impotenților și ale finanțatorilor lor.

Gazele și electricitatea cresc ca Făt Frumos pentru că impotenții nu sunt capabili să taie nodul gordian prin care curg subvențiile guvernelor lumii pentru industria verde, ultima găselniță de înmulțire profitabilă a banilor  fără acoperire. Care are suficienți bani să finanțeze oștirile de tineri imberbi care vor să salveze Terra împroșcând cu suc de roșii și piure de cartofi capodoperele din muzeele lumii, chiulind de la orele de fizică, chimie sau biologie. Pentru că bursele lumii, unde se tranzacționează resursele ei, au devenit arme sofisticate în războiul economic. Pentru că marii jucători fac suficient profit din aceste tranzacții de „armament” pentru a finanța producția de impotenți politic în democrațiile formelor fără fond. Așa că țări precum România, cu resurse naturale generoase, beneficiază de implanturi de impotenți politic, care să o pregătească pentru sacrificiul suprem în templele acestei democrații.

Mâncarea devine tot mai scumpă pentru că micii producători au fost eliminați din circuitul de producție cu diferite peste, gripe și alte directive europene pentru sănătatea noastră. Vacile trebuie omorâte în Olanda, proteinele din carne trebuie înlocuite cu făina de insecte, urmează vitaminele din pastile care să înlocuiască legumele care ocupă pământul pe care trebuie plantate panouri solare. Micii producători trebuie să dispară pentru ca să crească dependența de marile lanțuri de producție – distribuție, care după ce vor deține monopolul vor vinde ceea ce generează cel mai mare profit.

Locurile de muncă vor fi tot mai incerte și mai prost plătite în condițiile în care impozitele pe muncă vor crește și doar capitalul mare va supraviețui costurilor de producție tot mai mari și dobânzile la bănci vor crește. Rămân locurile de muncă bine plătite la stat pentru impotenții care ne enervează la ghișee. Dobânzile la bănci vor crește în continuare pentru că  economiile bolnave nu sunt solvabile, iar împrumuturile pentru insolvabili sunt scumpe. Iar ajungem la impotenții care generează insolvabilitate prin ceea ce decid acum pentru viitor.

Când vorbim de pensii, soluțiile pentru creșterea lor sustenabilă nu există  atâta vreme cât impotenții nu găsesc soluții pentru creșterea numărului locurilor de muncă bine plătite în economia reală. Adică niciodată.

Impotenții din politica românească sunt neputincioși în rezolvarea problemelor mari așa că se rezumă la vigoarea minimă de care sunt capabili în divizarea electoratului pentru alegerea altor impotenți în 2024, de la baza piramidei până la vârful ei.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version