Cauta

Cine strivește corola de minuni a lumii?

A început un an nou. Cum o să fie ne întrebăm toți. O să fie mai bine? Probabil că nu. Pentru că ne încăpățânăm să strivim zilnic corola de minuni a lumii, ucigând pas cu pas „tainele ce le întâlnim” în cale. În numele unei cunoașteri luciferice efemere. 

Căutăm controlul absolut al spațiului în care trăim. Control pe care sperăm să îl obținem informându-ne din spațiul virtual. În care ni se promite liberul acces la adevăr. Care adevăr este livrat de „agenți economici”. Informația  până la urmă este resursă. Și din exploatarea resurselor se face profit de către cei care investesc capital în Companie. Informația este „gratis” în spațiul virtual. Așa că nu mai dăm bani pe ziare. Uităm că tot ceea ce este gratis este junk. Așa cum facem în perioada promoțiilor. Nimeni, niciodată nu îți va da ceva de calitate gratis. Nici măcar prietenii strategici. În consecință, în anul care vine o să fim bombardați cu știri „promoții „despre încălzirea globală, ceva pandemii, atacuri teroriste și războaie pentru salvarea democrației. Toate de la specialiști cu CV impresionant pe net. Verificabil dacă știi unde să cauți pornind de la întrebarea ce câștigă cel care îți oferă gratis informația. În afaceri, pentru creșterea profitului, se procedează așa. Se identifică competitorul care îți crește costurile de control al pieței. Se identifică comportamentul compărătorului  și apoi se oferă acestuia, pe termen scurt, beneficii pe care competitorul nu are resurse financiare ca să le susțină.

După eliminarea competiției și deținerea monopolului se ridică prețul produselor sau serviciilor și compărătorul captiv nu are altă șansă decât să le plătească. La preț de monopol. Ca să se implementeze strategia este necesar ca să fie manipulat eficient consumatorul. Cum? Reducând gradul său de educație. Cam asta se întâmplă de vreo 40 de ani în economia lumii. Capitalul are nevoie de mobilitate controlată ca să își crească profitabilitatea. Orice costuri generate de tradiții, obiceiuri, matrice națională, rădăcini , trebuie anihilate. Ca să crească profitul și viteza de circulație a banilor. Pentru cei care au capitalul. Așa se explică concentrarea capitalului în tot mai puține centre de putere pe măsură ce lumea este bombardată de crize de tot felul. Crize create de capitalul care se comportă precum spermatozoizii unui organism ajuns la senectute. Ce ne așteaptă în anul care vine? Haosul generat de superficialitatea însămânțată de profeții falși ai lumii noi. Nu avem nevoie de cărți. Internetul ne oferă tot ceea ce trebuie știm. Nu avem nevoie de tradiții, familie, națiuni. Nu avem nevoie de minuni și miracole.

Black Friday cu oferte la gadgeturi ne oferă suficiente miracole. Nu mai avem nevoie de cărți și ziare pe hârtie. Foile de hârtie distrug planeta, care trebuie salvată democratic. Nu mai avem nevoie de Dumnezeu. Așa cum nu mai avem nevoie de nici un fel de alternative în alegerile noastre. Trebuie să fim înregimentați într-o turmă. Cine iese din rând trebuie pus la zid. Asta ne așteaptă în anii care vin dacă nu ne trezim și învățăm să ne dezvățăm de „noile tradiții de consum” pe datorie. Ce îmi doresc mie și vouă asemenea în 2023? Să căutați lumina cu care să sporiți „a lumii taină” și să îmbogățiți „întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister” pentru că în România există oameni minunați care au resursele de energie pentru a „iubi și flori și ochi și buze și morminte”. Să nu-i lăsăm pe cei care ne conduc vremelnic, să distrugă corola de minuni a lumii pe care o iubim. Un an cu înțelepciune vă doresc.

Ultimele stiri

  • Imagini înspăimântătoare cu un taur înfuriat! Turiști puși pe fugă și atacați de animal, pe o plajă din Mexic – VIDEO
  • Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 1 miliard de lei. Unde se vor duce banii/Premierul Ciolacu, anunț
  • Căutări în Capitală. Un bărbat a furat o masină și a avariat mai multe autoturisme, înainte de a da bir cu fugiții
  • Protest AUR la sediul Autorităţii Electorale Permanente. Ce mesaj a ținut să le transmită George Simion românilor din diaspora – VIDEO
  • Firea știe cum poate scăpa de aglomerație Capitala. „Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului”
  • Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual neadecvat
  • Cine e bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac. Ce s-a aflat despre suspect – VIDEO
  • Promovarea eficientă a serviciilor și produselor prin Anunțuri ziare tipărite și online
  • VIDEO| Atacul din slovacia, catalogat de autorități drept asasinat motivat politic
  • VIDEO| Mircea Geoana: „Este cutremurător ce s-a întâmplat azi în Slovacia”
  • Exit mobile version