AcasăOldMarea criză provocată de pandemie schimbă totul pe piața financiară! Aurul și...

Marea criză provocată de pandemie schimbă totul pe piața financiară! Aurul și Bitcoinul, la putere. Ce prezice una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume

Marea criză provocată de pandemie schimbă totul pe piața financiară! Aurul și Bitcoinul, la putere. Ce prezice una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lumeMarea criză provocată de pandemie schimbă totul pe piața financiară! Aurul și Bitcoinul, la putere. Ce prezice una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume

Compania investiții bancare Goldman Sachs susține că prețul aurului va crește cu 20%, ajungând până la 2.300 de dolari înainte de sfârșitul anului 2022, în timp ce dolarul începe să se deprecieze iar investorii să își pună un procent neașteptat de mare din active în aur.

Valoarea aurului a atins noi valori record pe 31 iulie, ajungând la peste 2.000 de dolari pe uncie, dar Goldman Sachs consideră că ajunge la un asemenea preț constant abia peste mai mult timp.

Potrivit unui raport citat de Bloomberg, banca consideră că prețul aurului va crește până la 2.300 de dolari în următoarele 12 luni – o previziune revizuită deoarece inițial susținuseră că va ajunge la 2.000 de dolari – din cauza îngrijorărilor cu privire la poziția dolarului american.

Analiștii de la Goldman Sachs au declarat, pe 28 iulie, că un „nivel record de acumulare a datoriei” din partea guvernului american și „îngrijorări reale cu privire la longevitatea dolarului american ca monedă de rezervă” au afectat prețul aurului. În prezent, aurul are un preț de 1.975 dolari pe uncie.

Ce ajută aurul, ajută și BTC?

Goldman a susținut că măsurile luate de guvernul SUA pentru diminuarea impactului economic cauzat de pandemie – de exemplu, plățile cu stimul – ar putea duce cu ușurință la o creștere a datoriei prin dezafectarea monedei. Banca a declarat că astfel de condiții vor crește prețurile la aur și argint.

Cu toate acestea, multe alte alternative ar putea fi mai atractive pentru investitori, deoarece dolarul american își pierde încet valoarea ca monedă de rezervă.

Cointelegraph a raportat la 30 iulie că Bitcoin (BTC) ar putea fi o acoperire mai bună împotriva inflației decât aurul. Începând cu luna martie, criptomoneda a avut o corelație negativă mai puternică cu dolarul decât aurul.

Ratele ridicate ale mortalității, aproape 50 de milioane de șomeri și pachetele de stimulare în mai multe miliarde de dolari fără precedent nu au sporit încrederea în economia națiunii în ochii investitorilor.

În acest mediu inflaționist, Bitcoin, cu inflația sa codificată și oferta finită, poate începe să fie perceput ca o alternativă viabilă de către investitorii mai tradiționali. În plus, prezintă și anumite avantaje față de aur, cum ar fi furnizarea finită menționată și transferabilitatea instantanee ușoară.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger