AcasăOldValoarea aurului, la nivel record. Prețul a crescut pe fondul crizei provocate...

Valoarea aurului, la nivel record. Prețul a crescut pe fondul crizei provocate de coronavirus

Valoarea aurului, la nivel record. Prețul a crescut pe fondul crizei de coronavirus

Valoarea aurului a crescut la un nivel semnificativ luni în contextul în care criza provocată de pandemia de coronavirus pare foarte instabilă. Există temeri că efectele pandemiei vor încetini revenirea economică a Statelor Unite ale Americii, un alt factor fiind tensiunile geopolitice din SUA și China.

În anumite regiuni din SUA numărul de infectări creste constant ceea ce afectează speranțele referitoare la o redresare economică mai rapidă. Astfel, investitorii nu mai cumpără active riscante.

În plus, tensiunile geopolitice dintre Statele UNite ale Americii și China duce la o creștere în ceea ce privește valoarea aurului, văzut drept o investiție sigură.

Prețul aurului – nivel record

Prețul unciei de aur a crescut luni pe piața de spot cu 1%, ajungând la prețul de 1.929,90 dolari, depăşind vârful atins în septembrie 2011.

Una dintre cauzele care provoacă această creștere constantă a prețului este reprezentată de măsurile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume, de când pandemia a dus la recesiunea economiei globale.

Din această cauză, unii investitori se tem că aceste măsuri de politică monetară ar putea duce în cele din urmă la inflaţie, astfel încât aleg să investească în active sigure.

În prezent, băncile le recomandă clineților să direcționeze până la 10% din portofolii în investirea în aur în contextul în care stimulentele introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale.

Tensiunile politice dintre SUA și China

Statele Unite ale Americii a decis să închidă consulatul chinez de la Huston motivând că acesta era „o placă turnantă pentru spionaj şi furt de proprietate intelectuală”.

Ulterior, China a reacționat și a decis să închidă consulatul SUA de la Beijing, apoi pe cel din Chengdu.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger