Cauta

Dolarul se prăbușește. Bicoin, galop de sănătate

Preocupările fiscale ale SUA și o licitație slabă de obligațiuni de trezorerie au împins dolarul la un minim al ultimelor două săptămâni față de yen. Bitcoin a atins un nou maxim istoric

Preocupările fiscale ale SUA și o licitație slabă de obligațiuni de trezorerie au împins dolarul la un minim al ultimelor două săptămâni față de yen, în timp ce Congresul s-a apropiat de adoptarea proiectului de lege al președintelui Donald Trump pentru reduceri masive ale impozitelor și cheltuielilor.

Vânzarea lipsită de strălucire a obligațiunilor pe 20 de ani a întărit povestea „Sell America”, influențând nu doar dolarul, ci și Wall Street, cu traderii deja nervoși după ce Moody’s a redus săptămâna trecută ratingul de credit al SUA, potrivit Reuters. Bitcoin a ajuns joi la un maxim istoric, în parte datorită faptului că investitorii au căutat alternative la activele americane.

Aurul a beneficiat, de asemenea, atingând un vârf de aproape două săptămâni de 3.325,79 dolari. „În ciuda scăderii acțiunilor, dolarul american nu a înregistrat cererea tradițională drept refugiu sigur, în schimb aurul, euro și yenul au beneficiat”, a declarat James Kniveton, senior corporate FX dealer la Convera.

Biroul de Buget al Congresului, o organizație non-partizană, estimează că proiectul de lege va adăuga 3,8 trilioane de dolari la datoria SUA de 36,2 trilioane de dolari în următorul deceniu.

Dolarul a scăzut cu 0,4%, ajungând la 143,15 yeni, cel mai slab nivel din 7 mai. Reușise o creștere inițială de până la 0,5% atunci când ministrul japonez de finanțe, Katsunobu Kato, a precizat că nu a vorbit despre nivelurile cursului de schimb valutar în discuțiile sale cu secretarul Trezoreriei americane, Scott Bessent, în marja reuniunilor Grupului celor Șapte din Canada.

Cu toate acestea, reacția de scurtă durată sugerează că investitorii bănuiesc că administrația Trump dorește un dolar mai slab față de multe monede asiatice.

Bitcoin a urcat până la 111.862,98 dolari, un nou vârf istoric și o creștere de 3,3% față de închiderea de miercuri.

”Pe măsură ce piețele globale de obligațiuni se confruntă cu presiuni din cauza riscurilor inflaționiste mai mari și a emisiunilor sporite, alături de criza de încredere în activele americane, bitcoin se comportă ca o adevărată acoperire a riscurilor fiat și o alternativă de stocare a valorii”, subliniază Kyle Rodda, analist senior al piețelor financiare la Capital.com.

Dollar Index a scăzut cu 10,6% de la maximele din ianuarie, una dintre cele mai puternice retrageri pentru o perioadă de trei luni, lăsând speculatorii aproape de cea mai pesimistă poziție pe dolar din iulie 2023.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Porcii nu zboară: fermierii americani pierd piața Chinei
  • Nu mai poate Putin de sancțiunile europene!
  • Ursula ne-a făcut „parteneri egali” doar cât am fost buni de poză
  • Atac dur la Hidroelectrica. Are prețuri mai mari ca în Canada
  • E oficial: Hansi Flick rămâne la Barcelona până în 2027!
  • „Chefi la Cuțite” – cum s-a transformat gătitul într-un ritual televizat al ridicolului românesc
  • Studiul care spulberă utopia ”zero emisii”. E nevoie de o majorare imposibilă a cantității de materii prime
  • Radu Drăgușin a sărbătorit primul trofeu european cu tricolorul!
  • Inflamația Silențioasă: Inamicul Invizibil din Spatele Multor Boli Moderne
  • Exit mobile version