Cauta

Afaceriștii cripto au un nou interes: bănci elvețiene prietenoase cu monedele digitale

Firmele cripto se chinuie să găsească instituții cu care să facă banking după prăbușirea Signature Bank și Silvergate Capital, doi creditori apropiați de monedele digitale.

În mod obișnuit, industria criptomonedelor a întâmpinat dificultăți în accesarea serviciilor bancare de către creditorii tradiționali, care nu vor să se atingă de nimic care nu are un cadru de reglementare clar. Prin urmare, firmele blockchain și cripto au fost nevoite să apeleze la bănci specializate.

Dar, având în vedere că doi dintre cei mai mari creditori, alături de SVB, au ieșit din peisaj, aceste firme s-au îndreptat către Elveția, care a încercat să se promoveze ca un centru de criptomonede cu o reglementare solidă.

„Am fost inundat de cereri”, a declarat pentru CNBC un consilier la o bancă privată elvețiană, care a preferat să rămână anonim. Consilierul a spus că în ziua de luni după lichidarea Silvergate și Signature Bank din această lună, creditorul privat a avut mai multe cereri într-o singură zi decât oricând.

Solicitările au venit în ciuda turbulențelor din sectorul bancar elvețian după ce Credit Suisse a fost pe marginea prăpastiei și, în cele din urmă, a fost achiziționată de UBS într-o tranzacție inițiată de autoritățile de reglementare pentru a opri contagiunea altor creditori.

Episodul a pus în pericol reputația Elveției ca centru financiar stabil, dar nu a descurajat companiile de criptomonede.

Dominic Castley, director de marketing la Sygnum, una dintre cele mai mari bănci elvețiene care se concentrează pe serviciile oferite companiilor de active digitale, a precizat că observă „un aflux de cereri de informații”, mai ales din partea clienților americani.

Sygnum are o licență bancară elvețiană și o licență de servicii pe piețele de capital în Singapore, ceea ce o aduce sub incidența autorităților de reglementare.

Elveția a creat ceea ce localnicii numesc „Crypto Valley” în regiunea Zug, chiar în apropierea orașului Zurich, unde s-au stabilit atât start-up-uri, cât și firme mai consacrate de monede digitale.

În 2021, guvernul a introdus un regulament privind companiile care utilizează așa-numita „tehnologie de registru electronic distribuit” sau blockchain, care a luat naștere odată cu criptomoneda bitcoin, dar care a evoluat de atunci.

Ultimele stiri

  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?
  • Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică
  • Ne mai luăm mult la mișto, domnule Dan Voiculescu?
  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Exit mobile version