Cauta

Teme pentru acasă. ChatGPT, pedagog de școală nouă

În mod oficial, aplicația este inaccesibilă în China, însă o mulțime de  elevi și studenți din țară apelează la ChatGPT, care generează texte prin intermediul inteligenței artificiale, pentru a-i ajuta la temele pentru acasă.

Lansat în noiembrie anul trecut de  start-up-ul californian Open AI, acest robot conversațional, capabil să producă eseuri, poezii sau programe informatice în câteva secunde, face senzație.

Deși a provocat o avalanșă de investitori în sectorul inteligenței artificiale, aplicația vedetă îi îngrijorează pe profesori în legătură cu riscurile de copiat și plagiat.În China, este imposibil să o accesați fără un software VPN, care permite ascunderea locației de unde vă conectați.Dar acest lucru nu împiedică zeci de elevi și studenți intervievați de AFP să o folosească.

Esther Chen, în vârstă de 11 ani, spune că ChatGPT a ajutat-o să reducă la jumătate timpul alocat temelor pentru acasă, în timp ce sora ei, Nicole, îl folosește pentru a învăța limba engleză.Esther este elevă la o școală competitivă din Shenzhen. Obișnuia să petreacă între patru și cinci ore pe zi făcând temele pentru acasă.

Studenții cumpără numere de telefon străine sau descărcă VPN-uri pentru a ocoli cenzura digitală chineză și a accesa ChatGPT. Online, un vânzător oferă un număr de telefon din SUA pentru doar 5,5 yuani (0,75 euro). Și mai puțin de un yuan pentru un număr din India.

De asemenea, folosesc chatbotul pentru a evita să cheltuiască o avere și timp la pregătirea pentru examenele de limba engleză necesare admiterii la universitățile din SUA, Marea Britanie și Australia.

În Suzhou, Thomas Lau ajută, contra cost, pe cei care doresc să urmeze o universitate străină. Dar spune că a pierdut zeci de clienți, care preferă să folosească ChatGPT pentru a-și pregăti fișierele.

Există și alte soluții: pe aplicația de mesagerie WeChat, care este foarte populară în China, servicii precum AI Life se oferă să adreseze ChatGPT o întrebare pentru utilizatori în schimbul unui yuan.

Luna trecută, presa locală a relatat că giganții tehnologici, inclusiv Tencent, compania mamă a WeChat, și Ant Group, filiala Alibaba, au primit ordin să întrerupă orice acces la program pe platformele lor.Mass-media de stat chineză a acuzat chiar ChatGPT de răspândirea de „propagandă politică străină”.

Dar companiile de tehnologie – Baidu, Alibaba sau JD.com – împărășesc entuziasmul pentru această aplicație și au anunțat că pregătesc propriul chatbot.

În schimb, autoritățile par a fi prudente: ministrul științei, Wang Zhigang, a declarat luna trecută că statul va introduce în curând noi reguli în acest domeniu

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version