Cauta

Se reiau croazierele pe Mediterana

Uriașul pachebot MSC Grandiosa a părăsit portul Genova cu 2500 de pasageri la bord. O călătorie care reprezintă un test cu mize mari pentru industria croazierelor, atât pe piața cheie a Mării Mediterane, cât și în afara acesteia, deoarece armatorii speră la zile mai bune după dezastrul cauzat de epidemia de coronavirus.

Grandiosa, deținută de compania Cruises, are programate escale în porturile Civitavecchia de lângă Roma, Napoli, Palermo și Valletta, Malta, în această croazieră de șapte zile. Acest sector emblematic în turism reprezintă în Europa o cifră de afaceri de 14,5 miliarde de euro pe an și aproape 53.000 de locuri de muncă, potrivit International Association of Cruise Lines (CLIA). Asociația estimează pierderi de până la 25,5 miliarde de euro din cauza întreruperii croazierelor. “Călătoria începută de Grandiosa reprezintă un semn tangibil de întoarcere pentru unul dintre sectoarele economice fundamentale ale orașului nostru”, a declarat pentru lexpress.fr primarul orașului Genova, Marco Bucci.

Peste două milioane de pasageri de croazieră au plecat anul trecut din capitala Liguriei. Concurentul MSC Cruises, Costa Cruises (o filială a companiei americane Carnival Line), a ales să întârzie reluarea parțială a croazierelor sale până în septembrie. Cazurile de coronavirus (înregistrate pentru prima dată în februarie, pe vasul Diamond Princess, aflat în largul coastelor Japoniei) au făcut ca industria croazierelor să piardă la nivel global 150 de miliarde de dolari. Oficialii de sănătate la nivel mondial au criticat răspunsul lent al liniilor de croazieră la răspândirea virusului înainte ca navele să se oprească complet în martie. Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite, furnizate de către CLIA, au fost înregistrate 3.047 de cazuri și 73 de decese după contaminarea la bordul navelor de croazieră afiliate asociației. MSC Cruises, la rândul său, afirmă că noul său protocol de securitate depășește standardele naționale și industriale.  Înainte de îmbarcare, pasagerii și membrii echipajului vor fi testați pentru Covid-19 iar temperatura lor va fi verificată zilnic.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version