Cauta

Până când modă cu muncă forțată?

Multe dintre marile branduri de modă din lume nu reușesc să abordeze problema muncii forțate în lanțurile lor de aprovizionare, iar gigantul francez al luxului LVMH are printre cele mai slabe rezultate

Multe dintre marile branduri de modă din lume nu reușesc să abordeze problema muncii forțate în lanțurile lor de aprovizionare, iar gigantul francez al luxului LVMH are printre cele mai slabe rezultate.

Organizația KnowTheChain a analizat 65 de companii în ceea ce privește expunerea la riscul de muncă forțată,  utilizând metodologia de analiză comparativă bazată pe principiile directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului.

Punctajul mediu pentru aceste companii este de 21/100. Peste 20% au obținut 5/100 sau mai mic, “nereușind să ofere și să dezvăluie remedii celor ale căror drepturi au fost încălcate”.

Indicele de referință a evidențiat compania canadiană Lululemon ca fiind cea mai performantă dintre cele 65, cu un scor de 63/100. Brandul german de îmbrăcăminte sportivă Puma (58/100) a fost al doilea în topul performanțelor, iar rivalul Adidas (55/100) s-a clasat pe locul al treilea.

La capătul inferior al scalei, cinci companii din India, China, Taiwan, Indonezia și Japonia au obținut 0/100, în timp ce alte trei companii au obținut 1/100.

Retailerul american Foot Locker a obținut un scor de 2/100, iar LVMH , cea mai mare companie de bunuri de lux din lume, a înregistrat 6/100.

Potrivit CNBC, KnowTheChain a subliniat că, în cea mai mare parte, companiile sunt „prost pregătite pentru legislația existentă și viitoare” care le cere să cunoască și să dezvăluie riscurile din lanțul de aprovizionare, dezvăluind o „disparitate îngrijorătoare” între numărul de companii care se aprovizionează cu materii prime cu risc ridicat și cele care fac eforturi pentru a identifica riscurile.

„De exemplu, în timp ce 98% dintre companii produc articole de îmbrăcăminte din bumbac, doar 15% dintre acestea dezvăluie chiar și parțial detalii despre țările de proveniență, ceea ce le expune la riscul de a fi supuse unor măsuri de aplicare a interdicțiilor privind munca forțată.”

„Remedierea” a fost tema cu cel mai mic punctaj în cadrul analizei, companiile obținând un scor mediu de 7/100, în ciuda problemelor bine documentate legate de furtul de salarii și de încălcarea libertății de asociere în acest sector.

„Practicile de achiziție” a fost a doua cea mai slabă temă din cadrul studiului de referință, cu un scor mediu de 12/100 și cu peste jumătate dintre companii care nu au dezvăluit adoptarea unor practici de responsabile: planificarea, prognozarea sau stabilirea de limite pentru costurile forței de muncă în timpul negocierilor de preț.

Amazon, Walmart, Hermes și LVMH s-au numărat printre companiile care au obținut un scor zero la această categorie.

În același timp, 42% dintre companiile analizate nu au dezvăluit date relevante despre furnizori sau surse de aprovizionare.

Ultimele stiri

  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Exit mobile version