„Insula Iubirii” revine cu un nou sezon. De parcă n-ar fi fost suficientă jena editiilor anterioare, acum avem parte de un casting care pare regizat în întregime pe TikTok, printre filtre, steluțe și filtre de realitate.
Ediția 2025 se anunță a fi vârful absolut al prostului gust ambalat în poleială tropicală și promovat cu afișe kitsch prin tot orașul. Ce ne arată aceste reclame? Cupluri care par că abia așteaptă să se înșele. Cum altfel să explici entuziasmul cu care se înscriu la o emisiune care glorifică adulterul cu muzică? De la studii de drept la videochat metaforic și aventuri în trei o nouă ediție a „rușinii naționale”
TikTok, joburi fictive și masterat în aventură doar la Insula Iubirii
Noile „ispite” sunt, în majoritate, femei care fie „nu mai lucrează”, fie „se apucă de TikTok” pentru că „se fac bani”. România a devenit țara în care notorietatea pe rețelele sociale e mai valoroasă decât un CV. De la fosta corporatistă care acum face dansuri în baie pentru urmăritori, la „consultanta financiară” care a fost „hackeriță de succes” până a intrat în belele; avem o colecție de povești care mai de care mai trase de păr.
Unele au „locuit în București” și „au învățat în Italia” simultan; teleportarea e clar în grilă la Antena 1. Altele și-au pierdut visul de a fi judecătoare, dar s-au regăsit printre shake-uri proteice și castinguri în bikini, îmbrăcate ca-n filmele de tribunal.
Fără pic de rușine, cu tone de aroganță la Insula Iubirii
Cast-ul pare selectat pe bază de număr de urmăritori, nu de valori morale. Dacă până acum emisiunea mima că vrea să exploreze limitele relațiilor, acum a renunțat la orice mască. Vorbim despre fete care se autointitulează „nebune”, care „vor să stea o lună cu cinci bărbați în casă” ca într-un scenariu de OnlyFans, și despre idealuri care se opresc la „vreau să ajung în Bali și Thailanda” dar cu ce bani, dacă tu ești unemployed.

Se mai miră cineva că România are probleme cu natalitatea, cu educația și cu decăderea valorilor? Când „modelele” generației sunt femei care consideră că a cuceri pe cineva e mai important decât să te respecți pe tine sau pe ceilalți?!
Insula Iubirii: zero iubire, maximă impostură
Așa-zisa „testare a relației” s-a transformat în reality-show porno cu fundal exotic. Fetele se prezintă ca „emancipate”, dar de-abia își găsesc cuvintele la testimoniale. Joburile sunt vagi sau inexistente, aspirațiile se reduc la escapade sexuale, iar relațiile… un moft de Loft.
Întrebarea nu este „dacă o să înșele”, ci cu câți. Atât de mult s-a degradat „Insula Iubirii” încât nici nu mai putem spune că e o emisiune despre relații. E despre orice altceva: expunere low cost, validare online, exhibiționism, și mai nou… și puțină ruletă etică.
Testul eșecului educațional în direct
Dacă la începutul emisiunii cineva mai mima rușinea sau bunul-simț, acum totul se livrează pe față, fără perdea. Insula Iubirii a devenit un documentar despre cum arată superficialitatea românească pusă pe ecran, sub reflectoare, cu sponsori și bani grei.
Și da, poate că sună dur, dar ăsta este adevărul: dacă „ispitele” sunt formate pe TikTok, fără principii, fără scopuri, și cu experiențe amoroase demne de un film cu rating 18+, atunci viitorul relațiilor în România e doar o glumă.