Cauta

Fenomenul îmbătrânirii poate fi încetinit și chiar inversat. Idei revoluționare și schimbări importante ale stilului de viață

Inversarea procesului de îmbătrânire nu este doar un element al filmelor SF, ci devine o realitate științifică.

Domeniul este abordat cu seriozitate de comunitatea științifică, iar unul dintre exponenții ei este Dr. David Sinclair, autorul cărții „Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”. Dr. David Sinclair demonstrează cum putem încetini sau chiar inversa procesul îmbătrânirii. Experimentele de reprogramare genetică, pe de-o parte, dar și schimbarea stilului de viață (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exerciții fizice cu intensitatea potrivită și consumul unei cantități mai reduse de carne), pe de altă parte, ne ajută să trăim mai mult și mai sănătos.

În viitorul apropiat nu numai că ne vom putea simți mai tineri, ci realmente vom fi mai tineri. David Sinclair propune o viziune științifică îndrăzneață despre viitorul omenirii și schimbă fundamental modul în care ne raportăm la bătrânețe. Combinând știința de ultimă oră cu fragmente fascinante de istorie, sociologie și moralitate, dr. David Sinclair ne convinge că nu este doar posibil să trăim peste 100 de ani, este chiar inevitabil. Cartea este împărțită în trei părți: ce cunoaștem (trecutul), ce descoperim (prezentul) și încotro ne îndreptăm (viitorul).

În România, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat un concurs de idei pe această temă, iar cea mai bună dintre ele va fi premiată.

„În prezent, un juriu format din experți de renume din domeniul științific va începe procesul de evaluare a tuturor propunerilor primite în vederea identificării celor mai promițătoare și inovatoare idei care ar putea aduce contribuții semnificative în domeniul anti-aging-ului. Câștigătorul concursului va fi anunțat pe 30 aprilie, iar premiul, în valoare de 5.000 de euro, va fi acordat la începutul lunii mai”, anunță FDVDR.

Dr. David Sinclair este profesor de genetică la Harvard Medical School. A fost numit de publicația Time „unul dintre primii 100 cei mai influenți oameni din lume“ și unul dintre primii 50 cei mai influenți cercetători din domeniul sănătății. E membru al Federației Americane pentru Cercetarea Îmbătrânirii și a primit numeroase distincții pentru realizările sale științifice.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version