Cauta

Videanu, suspectat de SRI de “hold up” la ROMARM!

Dezvaluirile „National” cu privire la „boroboatele” secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Bogdan Badea, care a pierdut la Las Vegas banii SIE pentru armament reprezinta doar varful de iceberg al unei actiuni concentrate prin care puternice grupuri de influenta transpartinice forteaza falimentarea ROMARM.

ROMARM este „vanata” de grupuri transpartinice de interese

Iar neprofesionalismul cras al imberbului liberal Bogdan Badea este cea mai mica grija a structurilor de informatii, care monitorizeaza atent atacurile dezlantuite impotriva industriei de armament. Care risca sa fie „hacuita” intre fostii concurenti straini ai acestui profitabil segment economic, in care tara noastra a fost unul dintre principalii competitori mondiali, si un grup de oameni de afaceri autohtoni, care se pare ca vaneaza „zestrea” imobiliara a Companiei Nationale ROMARM. Mai mult, informarile secrete intrate in posesia noastra dezvaluie o increngatura uluitoare privind organizarea unui adevarat “hold up”, cu sprijin din interiorul companiei. Si din care nu lipsesc nume grele din gruparea liberala condusa de Teodor Atanasiu, dar si un potential client al falimentarii, in persoana miliardarului Adriean Videanu.

Au fabricat un incident de securitate!

Poligonul brasovean de la Harman este dorit de „rechinii imobiliari”

Preocuparile gruparii liberale din jurul fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, cu privire la industria de armament sunt cunoscute de mult. De altfel, in perioada in care era presedintele AVAS, Atanasiu a reusit sa-si impuna unul dintre oamenii sai de incredere, Mihai Mircea Nicusor – despre care se stie ca se afla si intr-o stransa legatura „spirituala” de cumetrie cu fostul ministru –, drept presedinte la CA ROMARM. Insa afacerile derulate de finul si nasul fac obiectul altor dosare. Important este doar ca, alertat de aceasta incercare de subjugare fatisa a unei companii de importanta strategica pentru siguranta nationala, asa cum este ROMARM, Servicul Roman  de Informatii a inceput sa acorde o atentie si mai mare acestui subiect. Interes crescut odata cu retragerea pe banda rulanta a certificatelor ORNISS pentru mai multe persoane din conducerea executiva a companiei, care a fost astfel pur si simplu decapitata, existand indicii ca la baza acestei “executii” s-ar fi aflat un presupus incident de securitate „fabricat” de reprezentantii gruparii liberale.

Zona Metropolitana Brasov

Oamenii lui Teodor Atanasiu sunt suspectati ca au lucrat in interesul lui Adriean Videanu
Teodor Atanasiu

Iar pentru a intelege mai bine miza unei eventuale falimentari fortate a singurei industrii care a mai ramas suta la suta de stat, este suficient sa amintim doar de suprafetele imense de teren aflate in jurul celor 15 unitati ale ROMARM. Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, una dintre „tintele” principale ale celor aflati in spatele intregii combinatii este unitatea de la Tohan, care are 200 de hectare de teren, pe drumul dintre Brasov si Zarnesti, zona considerata printre cele mai expansive din tara in ceea ce priveste proiectele imobiliare de lux. Si tot in Zona Metropolitana Brasov se  gaseste si Poligonul de la Harman, unde exista proiecte concrete de constructie a unei statiuni montane de fite. Iar pretul acestor terenuri care dispun de toata infrastructura necesara este unul de-a dreptul ametitor, mai ales ca uriasele suprafete ar putea fi achizitionate pe o nimica toata.

Identificat din grup

Din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca structurile abilitate ar fi reusit deja sa identifice nu doar pe cei care au sapat subversiv, din interior, ROMARM, dar si pe potentialii clienti ai acestora. Iar printre cei vizati se regaseste si numele miliardarului Adriean Videanu, care deja este prins intr-un dosar extrem de stufos la DIICOT. Plus ca si alte anchete se afla in diverse stadii de cercetare, astfel ca pentru fostul vicepremier nu se anunta deloc vremuri usoare…

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version