Cauta

ULTIMUL BILANȚ: BODE și-a tras un TEREN de 5,4 MILIOANE EURO!

Bode, ce-ți mai place ”piața liberă”

Vineri, 10 februarie… ULTIMUL BILANȚ al lui Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne. Unul în care, ghinion, nu se va pomeni nici măcar un cuvânt despre plagiatul dovedit al sindicalisto – pălincarului cu studii terminate la peste 37 de ani.

Mihăilă și Crețu sunt mai cu moț decât restul șefilor de structuri

Dar nici despre umilitorul eșec de la Consiliul JAI… Pentru că ordinul pe unitate tocmai acesta este… Și anume că nici ministrul Lucian Bode, nici secretarul general al MAI, Ștefania Gabriella Ferencz, nici concubinul acesteia, inspectorul general al Poliției de Frontieră, Marius Ivașcu și cu atât mai puțin consăteanul Marius Florin Mihăilă de la Inspectoratul General pentru Imigrări nu au ”mâncat usturoiul” Schengen! Și atunci, drept urmare, nici ”gura” nu le miroase…

În schimb, dacă ar vrea să mai salveze ce se mai poate salva din aparențele de ”ardelean serios”, ministrul Lucian Bode ar putea începe ședința de bilanț de pe 10 februarie despre cum a dat el ”cu pixul” peste contractul de finanțare în valoare de 5,4 milioane euro, elaborat la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări. Colegul de bancă Marius Florin Mihăilă primind drept un ultim cadou, chiar înainte de imposibila din punct de vedere legal cea de-a treia împuternicire a sa, un contract de 5,4 milioane euro pentru achiziția unui teren de pe ”piața liberă”…

Mihăilă-i mai cu moț!

Și asta deși în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne se află zeci, poate chiar sute de alte terenuri năpădite de buruieni și pe care IGI și-ar fi putut construi viitorul sediu. Economisind astfel deloc  neglijabila sumă de 5,4 milioane euro. Mai ales că prea multe din sediile teritoriale și ”căminele” Inspectoratului General pentru Imigrări ”colcăie” de gândaci. Și unele dintre ele chiar au WC-urile în curte.

Ștefania Ferencz nu uita să îl iei și pe ăsta micu de la Frontieră cu tine

Dar nu, inspectorul general Marius Florin Mihăilă s-a aruncat direct ”pe piața liberă”. În timp ce, ca de obicei, veșnicul adjunct Marian Gabriel Crețu nu a făcut decât să-i dea un nou ”ghiont” informativ, în speranța că Mihăilă își va rupe în sfârșit capul și el se va putea întoarce ”numărul unu”.

Acum, desigur că este foarte bine că încă un inspectorat general din subordinea Ministerului Afacerilor Interne își face un sediu nou. Mai ales că IGI chiar avea nevoie de o astfel de investiție.

Însă, totuși, rămâne de pus  întrebarea, inclusiv de către procurori, de ce nu a recurs și actuala conducere a Inspectoratului General pentru Imigrări la o ”soluție internă”, ca toate celelalte structuri?

Pentru că toate, dar absolut toate celelalte investiții – construcții se vor ridica pe terenuri care se află în administrarea Ministerului Afacerilor Interne! În schimb, doar pentru Inspectoratul General pentru Imigrări condus încă de Mihăilă cel mai cu moț nu s-a vrut a identifica nici măcar o singură suprafață de teren necesară construcției! În condițiile în care, în administrarea directă a MAI se află câteva sute de hectare de terenuri pretabile unei astfel de construcții!

coada birouri
Cui să îi pese de cozile de la IGI

În plus, sub feciorelnicele priviri ale unei Ștefania Ferencz căreia nu îi mai ajung nici măcar miile de euro lunar primite din sinecurile politice de la diverse Consilii de Administrație și CIFGA – EXIMBANK pentru costurile operațiilor estetice, cuplul Mihăilă – Crețu nu a apelat nici măcar la soluția pe deplin legală de a solicita o astfel de identificare la nivelul Guvernului României. Deși nenumărate alte structuri sau ministere au recurs la o asemenea soluție mult mai puțin costisitoare.

Dar nu, Mihăilă a vrut musai ca să cumpere un teren cu construcție ”de pe piața liberă”. Acolo unde orice vânzător știe că ”paraîndărătul – comision” se calculează în valoare de ”umflarea” prețului inițial cerut…

Fișă de proiect aprobată FICTIV!

Acum, la ce consilieri de taină și-a ales în niște sfătuitori ca Necula Coman și geograful secretar de stat Marcoci, aproape că nu ai avea nicio pretenție de la ministrul Lucian Bode. Dar și așa este destul de greu de explicat, mai ales din punct de vedere juridic, de ce acesta a ”înghițit” fișa de proiect elaborată la nivelul IGI și aprobată de chestorul Marius Florin Mihăilă și adjunctul acestuia, comisarul șef Marian Gabriel Crețu. Și mai ales faptul că, mai mult decât atât, s-a elaborat pe repede înainte, tot la nivelul IGI, și ”contractul de finanțare în sumă de 5,4 milioane euro FEN”.

Totul, parcă pentru a face în necazul neputincioasei DNA, în ciuda faptului că Inspectoratul General pentru Imigrări nu a identificat imobilul ( teren plus construcție) de care avea nevoie! Și nici măcar nu avea ”SF”-ul!

Nimic despre Schengen

Și atunci de ce atâta grabă să se întocmească și să se aprobe fictiv fișa de proiect și respectiv contractul de finanțare?

Până și ”adormitul” chestor Liviu Vasilescu de la Direcția Generală Anticorupție putându-se acum întreba dacă s-a procedat legal atunci când s-au făcut asemenea demersuri, cu știința ministrului Lucian Bode și a secretarului general al MAI, Ștefania Gabriella Ferencz. Dar fără ca măcar să prospectezi piața imobiliară?

Ca să nu mai vorbim că nici măcar nu s –a solicitat sprijin de la Ministerul Afacerilor Interne, Guvernul României sau altor instituții ale statului român pentru punerea la dispoziție a unui imobil cu totul gratuit!

Mai ales că, într-o astfel de situație cu mult mai avantajoasă pentru IGI și MAI, conducerile acestora nu aveau decât să elaboreze fișa de proiect și contractul de finanțare doar pentru dotarea și modernizarea imobilului în discuție, la nevoile instituției. Și cu costuri mai mici! Plus că astfel se respectau și prevederile legale!

ULTIMA ORĂ

Bilanțul IGI din data de 10 februarie a fost amânat în ultima clipă, deși participanții erau deja în București. Va mai avea loc, oare, bilanțul în formula actuală Crețu-Mihăilă-Ferencz-Bode?

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version