Cauta

Teroriștii Beke și Szocs, decorați ca martiri secui! În România!

Legislația aflată încă în vigoare în România este cât se poate de clară! Prozelitismul unui act de terorism este considerată tot faptă de terorism, conform art. 33 din Legea 535 din 2004…

Beke și Zsolt decorați după eliberare

De altfel, tânărul craiovean Constantin Luigi Bogea a și fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani și patru luni de închisoare, în mai 2017, pentru ”promovarea unui mesaj prin propagandă și săvârșirea infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozibililor, în scopul comiterii unui act de terorism”. Însă de departe cel mai răsunător caz de acest gen din România a fost cel al întemnițării lui Istvan Beke și Zoltan Szocs, condamnați definitiv la închisoare pentru terorism.

”Nevinovat pentru adevăr”

Iată însă că, după ce Beke și Zsolt au părăsit penitenciarul după ispășirea a aproape patru ani din condamnările totale, aceștia au fost transformați cu acte în ”martiri secui”. Ultima recunoaștere a acestui statut având loc chiar zilele trecute, la Sfântu Gheorghe. Acolo unde președintele Consiliului Național Secuiesc, Balasz Izsak le-a înmânat diploma și medalia de onoare ”Moyses Marton”, care poartă motto-ul ”Nevinovat pentru adevăr”. Printr-un apel răspicat la ”rezistență” făcut cu această ocazie de chiar președintele CNS : ” Insigna a fost concepută în așa fel încât să poată fi purtată tot timpul, deoarece ea nu trebuie purtată din mândrie, ci pentru a îndemna comunitatea la rezistență”. De asemenea, vicepreședintele CNS, Csaba Ferencz a adăugat că ”Istvan Beke și Zoltan Szocs au făcut ceea ce ar trebui să facă toți tinerii secui cu sentimente naționale. Cu mijloacele pe care le aveau la dispoziție, ei au format o comunitate și au acționat pentru a contracara eforturile de deznaționalizare care durează de un secol. Ei nu și-au ascuns identitatea moștenită de la strămoșii lor, și-au asumat-o cu mândrie și au trăit-o în viața de zi cu zi”.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version