Cauta

SPP a retras paza lui Kovesi!

Din ordinul generalului Lucian Pahonțu, marți 21 august, în jurul orelor 16.00 a fost retras dispozitivul de pază asigurat de către Serviciul de Protecție și Pază la locuința Laurei Codruța Kovesi. Astfel, subofițerii care erau detașați la obiectivul reprezentat de perimetrul asigurat în jurul locuinței fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție au fost rechemați la bază, ulterior aceștia urmând a primi cu totul alte însărcinări.

Laura Codruța Kovesi în excursie la Schonbrunn

Totuși, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție beneficiază în continuare de prezența câte unui ofițer de protecție d ela SPP, care o însoțește în drumul de la domiciliu spre noul loc de muncă de la Parchetul General și înapoi. De remarcat și că decizia conducerii SPP de retragere a pazei de la locuința acesteia survine în contextul  scandalului public declanșat de cererea  fostului procuror șef al DNA de a beneficia în continuare de protecție asigurată de oamenii serviciului secret, ci nu de cadre ale Ministerului de Interne și într-un moment în care diligențele oficiale efectuate deja au pus acest subiect fierbinte inclusiv pe agenda  Consiliului Superior de Apărare a Țării.

Fără dispozitiv în jurul locuinței

Fosta șefă a DNA s-a transferat la Parchetul General

Desigur că decizia conducerii Serviciului de Protecție și Pază privind retragerea dispozitivului complex de la apartamentul din blocul de protocol în care locuiește de ceva ani fosta șefă a DNA reprezintă doar un prim pas pe calea rezolvării acestui diferend apărut între Laura Codruța Kovesi și Ministerul de Interne, structura abilitată prin lege să asigure protecția magistraților fără funcții de conducere a unor structuri de Parchet și doar atunci când există cereri exprese privind amenințări la adresa procurorilor și judecătorilor vizați. Numai că, dacă generalul Pahonțu și-a retras deja oamenii de la locuința Laurei Codruța Kovesi nu este greu de apreciat spre ce soluționare finală se îndreaptă acest conflict, fiind probabil de așteptat ca, într-un timp mai scurt sau mai lung, să-i fie retras cu totul și dispozitivul mobil de protecție, nu doar cel de pază de la domiciliu, așa cum s –a întâmplat începând cu ziua de marți.

Schimbări succesive

Protecția magistratei a ajuns pe agenda CSAT

În data de 25.07 publicam în exclusivitate fotografia surprinsă în timpul vizitei private efectuate de către fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție la Palatul Schonbrunn din Austria și în care putea fi observată și escorta discretă asigurată de un ofițer de protecție din cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Culmea este însă că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, lucrurile se precipită tot mai mult în relația interinstituțională altădată atât de armonioasă între conducerea SPP și Laura Codruța Kovesi, din moment ce, până ce să-i fie retrasă paza acesteia, mai mulți ofițeri de protecție au fost schimbați de la ”obiectivul” reprezentat de fosta șefă a DNA. Existând inclusiv relatări despre unele tensiuni și temerile acestor ofițeri că se vor trezi cu ”tinichele” – rapoarte negative legate de ”coada profesională” imediat după schimbarea lor din post. De altfel, cu ceva vreme în urmă dezvăluiam misterul detașării pe lângă ”obiectivul” Laura Codruța Kovesi a unor ofițeri care avuseseră grave probleme disciplinare în misiunile externe și care, în loc să ajungă în fașa consiliului militar de disciplină au fost ”reevaluați” pe persoană fizică de către generalul Lucian Pahonțu, cel care a și autorizat apoi ”plantarea” lor pe lângă fosta șefă a DNA! De ce? Probabil că Laura Codruța Kovesi începe acum să priceapă mai bine ”atenția” cu totul deosebită ce i s-a acordat din partea șefului SPP…

 

Jandarmeria are propria structură de pază și protecție
Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version